Observatorulph.ro LIVE –  Anul reformelor în Asistența Socială și Protecția Copilului. Ce se întâmplă cu centrele de plasament din Prahova

0
Screenshot_13_bc46c_26daa.png

Screenshot_13_bc46c_26daa.png

Anul 2020 este ultimul în care vom mai auzi de centrele de plasament pentru copii. Până la 1 ianuarie 2021, acestea vor fi închise sau reconfigurate pentru alte activități destinate asistenței sociale. În Prahova mai sunt șapte astfel de unități unde vor fi întreprinse schimbări radicale.

Toată această schimbare este impusă de alinierea la condițiile internaționale privind Asistența Socială și Protecția Copilului. Minorii instituționalizați vor fi preluați de către asistenți maternali, iar alții vor crește în căsuțele de tip familial cum sunt deja cele din Câmpina (zona Muscel), Brebu sau Secăria.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova susține că vor mai fi înființate astfel de căsuțe, în care angajații instituției vor avea grijă de un număr limitat de copii, putându-le astfel acorda o mai mare atenție.

Dacă la nivel de plasament, lucrurile par a se schimba, rămâne de văzut cum evoluează ele și în privința adopțiilor, acolo unde demnitarii care s-au tot ocupat de acest capitol au promis facilitarea procedeului. Detalii despre reforma Asistenței Sociale, ne oferă LIVE, chiar directorul DGASPC Prahova, Călin Viorel.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău