Plopeni04

Weekend plin de evenimente la Plopeni. Sâmbătă, începând cu orele 10.00, în fața Uzinei Mecanice Plopeni, va fi dezvelit bustul lui Gheorghe Șilaev, fostul director al Uzinei în jurul căreia s-a format orașul.

 

Potrivit directorului Casei de Cultură Plopeni, Nelu Ghiorghe, la eveniment vor participa reprezentanți ai Prefecturii Prahova, ai Consiliului Județean Prahova, consilieri locali, cadre didactice, conducerea Uzinei Mecanice și membri ai familiei lui Gheorghe Șilaev. Momentul va fi sfințit de un sobor de preoți și marcat de acordurile fanfarei.

La doar o oră de la evenimentul dezvelirii bustului, acțiunea se va muta în incinta Casei de Cultură Plopeni, acolo unde va avea loc un concurs de epigrame intitulat ”Epigramiști în duel”. ”Vor fi invitați Ștefan Cazimir, George Corbu, caricaturistul Nicolae Ioniță și mulți alții. Vom avea și o proiecție de film, o expoziție foto realizată de Viorel Vasile Vivas și, tot la acest eveniment, vor fi prezenți și câștigătorii concursului de epigrame Întoarse ca la Ploiești”, ne-a declarat Nelu Ghiorghe, directorul Casei de Cultură Plopeni. 

program zilele culturii