ump conferinta

În perioada 18-20 mai 2016, Societatea Uzina Mecanica Plopeni SA va participa la Black Sea Defence & Aerospace 2016 – Expozitie si Conferinta Internationala dedicata Industriei Aeronautice, Apararii, Securitatii Nationale, Cyber Security si Securitatii Private, anunță UMP pe site-ul oficial.

 

Uzina Mecanică Plopeni se poate lăuda cu prezenta la cea de-a 5a ediție a uneia dintre cele mai mari conferințe de profil din țară, organizat de Ministerul Apărării. Ministerele colaboratoare sunt: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Economiei, Ministerul Justitiei prin Administratia Nationala a Penitenciarelor, consilier de stat pe probleme de Securitate al Prim-Ministrului și consilierul Preşedinţiei pentru Securitate şi Apărare.

UMP a prezentat în cadrul conferinței mai multe tipuri de muniție pentru proiectile, de diverse calibre.

Uzina Mecanică Plopeni este o fabrică de armament din România care funcționează ca filală a companiei Romarm. A fost înființată în anul 1937 sub numele de Fabrica Mărgineanca, iar în 1947 a fost naționalizată. La Plopeni se produceau muniții pentru artilerie, aruncătoare de grenade, instalații pentru crearea culoarelor în câmpurile de mine, submuniții pentru loviturile de min. 80 km bătaie, diverse sisteme pirotehnice pentru piețe din Statele Unite, Uniunea Europeană și Asia.  Fabrica și-a redus treptat personalul, iar în decembrie 1997 a început prima rundă de disponbilizări din cauza lipsei comenzilor. În anul 2009, fabrica mai producea doar role pentru rulmenți.

 

În decembrie 2003, din Uzina Mecanică Plopeni s-a desprins societatea Hidraulica UM Plopeni, care a preluat în totalitate producția de echipamente hidraulice. Fabrica de pompe a ajuns, într-un singur an, principalul producător de echipamente hidraulice din România. (sursa: wikipedia.ro)

Citește și Povestea Uzinei Mecanice Plopeni. Locul de muncă a zeci de mii de oameni, vândut pe nimic

ump-conferinta2ump-conferinta3ump-conferinta4ump-conferinta5ump-conferinta6ump-conferinta7ump-conferinta8