Ceremonii militare la Crucea Caraiman din Munții Bucegi – VIDEO

0
ceremonii-militare.png

ceremonii-militare.png

Manifestările au fost ocazionate de împlinirea a 90 de ani de la montarea Crucii Caraiman. La ceremonii au fost prezente numeroase oficialități locale și centrale, dar și Majestatea sa Margareta, custodele coroanei.

Prezent la manifestările care au marcat 90 de la ani de la ridicarea monumentului și 100 de ani de la Marea Unire, ministrul Apărării Naționale a vorbit și despre lucrările de consolidare și modernizare care au loc în prezent la Crucea Eroilor Neamului de pe Vârful Caraiman.

„Ministerul Apărării Naționale își face datoria printr-un proiect amplu de consolidare și reabilitare a acestui monument, un proiect parte finanțat din bugetul Ministerului Apărării Naționale, dar în cea mai mare parte printr-un proiect pe fonduri europene. Este dacă vreți răspunsul prin care Armata României înțelege să își arate respectul față de eroii acestui neam, pentru cîă dacă în urmă cu 90 de ani această cruce era înălțată în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial, de atunci simbolistica a devenit una tot mai amplă. Cred că aici ne putem reculege și ne putem mândri …”, a precizat Mihai-Viorel Fifor, ministrul Apărării Naționale, prezent la eveniment.

Video: Ministerul Apărării Naționale

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău