turiste-bucuresti-salvare-muntii-bucegi.jpg

Salvamontiștii din Bușteni au fost în alertă după ce o persoană a sunat la 112 și a anunțat că două persoane au nevoie de ajutor pe traseul Jepii Mici, din Munții Bucegi.

UPDATE: 23.00 - Cele două turiste au fost aduse cu bine în orașul Bușteni. Operațiunea a fost una destul de dificilă, având în vedere că s-a desfășurat pe timp de noapte, iar traseul a fost unul cu un grad mare de dificultate.

Operațiunea de salvare a vizat două femei, în vârstă de aproximativ 72 de ani, din București, care au mers pe munte împreună cu un grup de turiști.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În momentul în care s-a lăsat întunericul, cele două persoane și-au dat seama că au nevoie de ajutor din cauza problemelor medicale, pe fondul unei stări avansate de epuizare fizică, a precizat Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont. 

„Salvamontiștii din Bușteni au plecat imediat în căutarea celor două persoane care se aflau pe Valea Jepilor. Acestea au fost recuperate. Operațiunea a durat aproape trei ore. Persoanele sunt conduse de către salvamontiști în Bușteni”, a precizat pentru Observatorulph.ro Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.

operatiune-salvare-femei-muntii-bucegi.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.