operatiune-salvare-turisti.jpg

Incidentul a avut loc sâmbătă noapte. Șase turiști din București au sunat disperați la 112 după ce s-au întâlnit cu o ursoaică cu doi pui, în timp ce coborau pe traseul Poiana Costilei, din Bușteni.

 În sprijinul celor doi bărbați a celor patru femei au plecat jandarmii montani. Turiștii au povestit că, la un moment dat s-au întâlnit cu o ursoaica cu doi pui.

„Turiștii au apelat numărul unic de urgență 112, deoarece nu mai puteau înainta, a precizat Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Jandarmii au plecat pentru căutarea și aducerea în siguranță a turiștilor. Operațiunea s-a încheiat în jurul orei 20.20, când turiștii au fost aduși în Bușteni.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.