cabama-gura-diham.jpg

Traseul propus pentru weekend este unul accesibil inclusiv pentru cei care nu sunt experimentați în drumețiile montane. La recomandarea Salvamont vă propunem o excursie la Gura Diham, dar și un set de reguli de „aur” pe care ar fi bine să le luați în calcul atunci când plecați la drum.

Drumul poate fi parcurs atât cu autoturismul, dar și pe jos. Este vorba despre un traseul de maximum o oră - o oră și jumătate, iar în cazul în care din grup fac parte și copii ar putea să dureze un pic mai mult.

Citește și: Legenda neștiută a Cascadei Urlătoarea - FOTO, VIDEO

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Nu este un traseul dificil și este marcat pe întreaga porțiune. Există indicatoare montate din Bușteni până la destinație”, a explicat Gheorghe Haiduc,șeful Salvamont Bușteni, care a precizat că, indiferent de gradul de dificultate, turiștii trebuie să țină cont de o serie de reguli pe munte.

Astfel, o bună informare despre traseu, dar și despre marcajele folosite pentru indicarea drumului, vă scutește de emoții. Este bine să evitați să vă abateți de la traseu, să evitați scurtăturile și să respectați marcajele. Salvamontiștii din Bușteni vă vor sta tot timpul la dispoziție pentru sfaturi

O altă regulă de aur este ca înainte de a pleca la drum să vă uitați și pe prognoza meteo, mai ales dacă plecați la drum pe jos.

La munte se pot înregistra ploi torențiale și intensificări de vânt Chiar dacă este vorba despre un traseu considerat ușor, nu uitați că pe munte aveți nevoie de un echipament adecvat, iar din rucsac nu trebuie să lipsească nici trusa de prim ajutor. 

Citește și: Traseele montane recomandate de salvamontiștii din Bușteni pentru mini-vacanța de Rusalii

Iar dacă vine vorba despre reguli, cel mai bine este să nu plecați singur pe munte. ci în grup de cel puțin trei persoane. 

LISTA TRASEE TURISTICE

TRASEU MARCAJ TIMP
Busteni-V.Jepilor-Caraiman Cruce albastra 3-3.5 ore
Busteni-Piatra Arsa Triunghi albastru 3.5-4 ore
Busteni-Canton Jepi Triunghi albastru 3.5-4 ore
Busteni-Munticel-P.Costilei Triunghi rosu 2-2.5 ore
Busteni-Gura Diham Triunghi albastru 1-1.5 ore
Babele-Vaful Omu Banda galbena 2-2.5 ore
Babele-Piatra Arsa Banda galbena 1-1.5 ore
Babele-Pestera Cruce albastra 1.5 ore
Babele-Caraiman Cruce albastra 25min.
Caraiman-Babele Cruce albastra 30 min.
Caraiman-V.Jepi-Busteni Cruce albastra 2.5-3.ore
Caraiman-Crucea Eroilor Punct rosu 2 ore
Crucea Eroilor-V. Omu Cruce rosie+banda galbena 2.5-3 ore
Pestera-Piatra Arsa Banda albastra 2-2.5 ore
Pestera-Babele Cruce albastra 1.5-2 ore
Varful Omu-P.Costilei Banda galbena 2.5-3 ore