fbpx

foto-maria-alexa.jpg

Loturile olimpice de informatică ale României au obținut 16 distincții (patru medalii de aur, opt medalii de argint și patru medalii de bronz) la Olimpiadele Balcanice de Informatică pentru seniori și juniori găzduite de Timișoara (7 - 13 iulie), a anunțat Ministerul Educației. Maria-Alexa Tudose, elevă a Colegiului Național IL Caragiale din Ploiești, și-a adjudecat medalia de argint la concursul destinat seniorilor.

Balcaniadele de informatică au fost organizate de Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Timiş şi Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiș, Primăria Timişoara, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică şi unităţi de învăţământ din municipiu, potrivit Ministerului Educației, care a anunțat că La edițiile din acest an au participat peste 85 de concurenți din țările din regiune, precum și din țări cu statut de invitat (România, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Italia, Turcia și Turkmenistan).

Ministerul Educației a dat publicității, ieri, lista cu elevii care au obținut medalii la Olimpiadele Balcanice de Informatică. Prahova se poate mândri cu rezultatele obținute de Maria - Alexa Tudose, elevă a Colegiului Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, care și-a adjudecat, alături de alți trei elevi, medalia de argint în concursul destinat seniorilor.

Eleva Colegiului Național IL Caragiale din Ploiești nu este însă la prima performanță de acest gen. Anul trecut, aceasta s-a numărat printre elevii olimpici ai Ploieștiului.

Citește și: Elevii olimpici ai Ploieștiului au fost premiați

Maria-Alexa Tudose a obținut performanțe și în anii trecuți 

Citești: Elevă din Ploiești, medaliată cu aur la olimpiada balcanică de informatică

În urmă cu doi ani, Maria - Alexa Tudose a obținut medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Informatică organizată la Skopje.

Ministerul Educației a mai precizat că la ediția din acest an la Olimpiadelor Balcanice de Informatică laureații cu aur la seniori au fost Theodor Pierre Moroianu (Liceul Internațional de Informatică din București), Alexandru Petrescu (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București) și Alexandru Băbălău (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara), în timp ce la juniori s-a impus Alexandru Luchianov (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București).

Medaliile de bronz au fost obținute de Raul Alexandru Todoran (Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din Orăștie), Valentin Eduard Dumitrescul (Colegiul Național „Ștefan cel Mare"/Palatul Copiilor Suceava), Mihnea Luca Metehău și Flaviu-Cristian Verde (ambii de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București). Toți cei 4 medaliați au concurat la juniori, potrivit Ministerului Educației.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg