foto-maria-alexa.jpg

Loturile olimpice de informatică ale României au obținut 16 distincții (patru medalii de aur, opt medalii de argint și patru medalii de bronz) la Olimpiadele Balcanice de Informatică pentru seniori și juniori găzduite de Timișoara (7 - 13 iulie), a anunțat Ministerul Educației. Maria-Alexa Tudose, elevă a Colegiului Național IL Caragiale din Ploiești, și-a adjudecat medalia de argint la concursul destinat seniorilor.

Balcaniadele de informatică au fost organizate de Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Timiş şi Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiș, Primăria Timişoara, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică şi unităţi de învăţământ din municipiu, potrivit Ministerului Educației, care a anunțat că La edițiile din acest an au participat peste 85 de concurenți din țările din regiune, precum și din țări cu statut de invitat (România, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Italia, Turcia și Turkmenistan).

Ministerul Educației a dat publicității, ieri, lista cu elevii care au obținut medalii la Olimpiadele Balcanice de Informatică. Prahova se poate mândri cu rezultatele obținute de Maria - Alexa Tudose, elevă a Colegiului Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, care și-a adjudecat, alături de alți trei elevi, medalia de argint în concursul destinat seniorilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Eleva Colegiului Național IL Caragiale din Ploiești nu este însă la prima performanță de acest gen. Anul trecut, aceasta s-a numărat printre elevii olimpici ai Ploieștiului.

Citește și: Elevii olimpici ai Ploieștiului au fost premiați

Maria-Alexa Tudose a obținut performanțe și în anii trecuți 

Citești: Elevă din Ploiești, medaliată cu aur la olimpiada balcanică de informatică

În urmă cu doi ani, Maria - Alexa Tudose a obținut medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Informatică organizată la Skopje.

Ministerul Educației a mai precizat că la ediția din acest an la Olimpiadelor Balcanice de Informatică laureații cu aur la seniori au fost Theodor Pierre Moroianu (Liceul Internațional de Informatică din București), Alexandru Petrescu (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București) și Alexandru Băbălău (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara), în timp ce la juniori s-a impus Alexandru Luchianov (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București).

Medaliile de bronz au fost obținute de Raul Alexandru Todoran (Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din Orăștie), Valentin Eduard Dumitrescul (Colegiul Național „Ștefan cel Mare"/Palatul Copiilor Suceava), Mihnea Luca Metehău și Flaviu-Cristian Verde (ambii de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București). Toți cei 4 medaliați au concurat la juniori, potrivit Ministerului Educației.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Vineri, 14 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Trei tentative de suicid, ieri, în Prahova

Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova au fost solicitați, joi, să intervină pentru acordarea de asistență medicală după ce trei prahoveni au încercat să se sinucidă. Cele trei persoane, un...