culturi-afectate-seceta-prahova.jpg

Fermierii prahoveni se plâng deja că temperaturile caniculare, dar și lipsa precipitațiilor de la începutul lunii iunie au afectat culturile de porumb și de floarea-soarelui. Principala problemă o reprezintă faptul că pe anumite zone aceste culturi nici măcar nu au răsărit.

Primele semnale au fost primite din zona de Sud a județului Prahova. Pe lista localităților afectate de secetă se regăsesc și comunele Mănești, Cocorăștii Colț, Fulga, Dumbrava, Drăgănești, Albești Paleologu, Tomșani, Bucov și Ariceștii Rahtivani. 

Specialiștii din cadrul Direcției Agricole Prahova, alături de reprezentanți ai Comisiei Județene, au efectuat deja vizite în teren în zonele unde au fost semnalate astfel de probleme.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Momentan nu a fost declarată stare de secetă. A început recoltarea la păioase, unde într-adevăr se înregistrează o recoltă mai mică față de alți ani. Principala problemă a fost că am avut parte de o primăvară atipică, cu precipitații numai în anumite zone. Problema există în special la culturile de porumb și de floarea-soarelui, pentru că pe anumite zone plantele nu au răsărit”, a declarat pentru Observatorulph.ro ing. dr. Mita Enache, directorul Direcției Agricole Prahova, care a precizat că deja au fost efectuate vizite pe teren în urma sesizărilor înregistrate de fermieri la comisiile locale.

Fermierii care observă probleme legate de evoluția plantelor pot semnala acest lucru la comisiile locale constituite la nivelul fiecărei localități. Primăriile, la rândul lor, vor sesiza problemele la Comisia Județeană, constituită la nivelul Prefecturii Prahova, procedura constând în efectuarea de vizite pe teren pentru identificarea pagubelor produse de secetă.