culturi-afectate-seceta-prahova.jpg

Fermierii prahoveni se plâng deja că temperaturile caniculare, dar și lipsa precipitațiilor de la începutul lunii iunie au afectat culturile de porumb și de floarea-soarelui. Principala problemă o reprezintă faptul că pe anumite zone aceste culturi nici măcar nu au răsărit.

Primele semnale au fost primite din zona de Sud a județului Prahova. Pe lista localităților afectate de secetă se regăsesc și comunele Mănești, Cocorăștii Colț, Fulga, Dumbrava, Drăgănești, Albești Paleologu, Tomșani, Bucov și Ariceștii Rahtivani. 

Specialiștii din cadrul Direcției Agricole Prahova, alături de reprezentanți ai Comisiei Județene, au efectuat deja vizite în teren în zonele unde au fost semnalate astfel de probleme.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Momentan nu a fost declarată stare de secetă. A început recoltarea la păioase, unde într-adevăr se înregistrează o recoltă mai mică față de alți ani. Principala problemă a fost că am avut parte de o primăvară atipică, cu precipitații numai în anumite zone. Problema există în special la culturile de porumb și de floarea-soarelui, pentru că pe anumite zone plantele nu au răsărit”, a declarat pentru Observatorulph.ro ing. dr. Mita Enache, directorul Direcției Agricole Prahova, care a precizat că deja au fost efectuate vizite pe teren în urma sesizărilor înregistrate de fermieri la comisiile locale.

Fermierii care observă probleme legate de evoluția plantelor pot semnala acest lucru la comisiile locale constituite la nivelul fiecărei localități. Primăriile, la rândul lor, vor sesiza problemele la Comisia Județeană, constituită la nivelul Prefecturii Prahova, procedura constând în efectuarea de vizite pe teren pentru identificarea pagubelor produse de secetă.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Marți, 22 Ianuarie 2019
  • De Marius Nica

Vineri, 25 ianuarie, se învață în Prahova

Nu doar bugetarii vor merge la serviciu pe 25 ianuarie, ci și elevii sunt așteptați la cursuri. Pentru că guvernul nu a făcut ”punte” între 24 ianuarie, zi liberă, și weekend, vineri se învață! ”Până...

Eveniment
  • Marți, 22 Ianuarie 2019
  • De Mihai Popescu

Cod galben de ninsori și viscol în Prahova

Prahova, în special zona de nord, se află sub atenționare ANM de cod galben de viscol și ninsori. Atenționarea expiră miercuri, la ora 10.  În acest interval, mai ales în zona de munte, va ninge...