ploi-torentiale-munte.jpg

Meteorologii au emis marți după-amiază un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, caracterizată prin ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, valabilă pentru mai multe județe din țară, inclusiv pentru zona de munte din Prahova.

După o perioadă cu temperaturi aproape caniculare, cu mult mai ridicate comparativ cu anii trecuți, meteorologii au emis un nou cod galben de ploi torențiale.

Potrivit ANM, „în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, spun meteorologii, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60...80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.

În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie. Codul galben de ploi torențiale este valabil începând de marți, de la ora 14.00, până vineri, 15 iunie, la ora 08.00.


Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 23 Iunie 2018
  • De Roxana Tănase

Anunțul ANM: Ploi și temperaturi scăzute

Meteorologii au emis o informare meteo valabilă până duminică, ora 10.00, interval în care se vor înregistra perioade de scurtă durată de instabilitate atmosferică accentuată, dar și o scădere a...

Eveniment
  • Vineri, 22 Iunie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Atenție șoferi! Transport agabaritic în Prahova

În perioada 25.06.2018 – 28.06.2018 se va efectua un transport cu depășiri pe ruta: Ariceștii Rahtivani – DN72 – DN1 către București și se întoarce la primul sens giratoriu – DN1 – DN1B –...