sah-pensionari.jpg

În acest an, Primăria Blejoi intenţionează să lanseze un proiect social destinat persoanelor de vârsta a treia.

“Ne propunem să oferim un spaţiu generos şi decent care să fie utilizat de persoanele vârstnice pentru petrecerea timpului liber - spune primarul Adrian Dumitru. Pensionarii vor avea astfel ocazia să socializeze sau să desfăşoare diverse activităţi, precum şah, table sau rummy.”

Anunţul a fost făcut de edilul şef chiar de Ziua Comunei, când s-au sărbătorit cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru locaţia viitorului Club al Seniorilor, autorităţile iau în calcul mai multe variante: imobilul în care a funcţionat Grădiniţa cu program normal din Ploieştiori, Căminul cultural din acelaşi sat sau unul din spaţiile Sălii Polivalente, dar şi implicarea filialei locale a Casei de Ajutor Reciproc a Pensio-narilor (CARP).

“Ne dorim să deschidem activitatea acestui club chiar de Ziua Internaţională a persoanelor vârstnice, pe 1 octombrie” - a mai spus primarul.

De reţinut că, în România, potrivit ultimelor studii de specialitate, segmentul populaţiei îmbătrânite înregistrează o tendinţă accelerată de creştere.

sursa: Info Blejoi

 


Economic
  • Sâmbătă, 11 August 2018
  • De Mihai Popescu

Cum poți cumpăra vechime la pensie

Românii vor putea face plăți retroactive la pensii, pentru perioade însumate de cel mult cinci ani în care nu au cotizat la sistemul public de pensii, potrivit viitoarei legi a pensiilor, pusă...