pregatire-jandarmi.jpg

Jandarmii care merg în misiuni de salvare pe munte vor beneficia de suport aerian. 14 jandarmi, timp de o săptămână, își vor continua pregătirea alături de piloți și de medici de la Smurd la Centrul Montan Sinaia.

Pregătirile au loc începând de astăzi la Centrul Montan Sinaia, iar mâine acțiunile se vor derula în zona stâncilor Sf. Ana.

„În cadrul Acordului semnat între Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Swiss Air-Rescue REGA, 14 jandarmi români continuă, timp de o săptămână, pregătirea începută anul trecut, împreună cu piloți și salvatori ai Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne și medici de la SMURD”, potrivit Centrului Montan Sinaia.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De la începutul anului, jandarmii montani, alături de salvamontiști, au intervenit în zeci de operațiuni de salvare a turiștilor care s-au aventurat pe traseele închise, în special pe Jepii Mici, fie au suferit diverse accidente, fie s-au rătăcit sau din cauza condițiilor meteo nefavorabile nu mai aveau cum să se deplaseze.

Trebuie precizat că, în astfel de situații, turiștii sunt sfătuiți să sune la 112 sau să solicite sprijinul echipajelor de jandarmi montani sau al salvamontiștilor. (foto: Nicoleta și Ciprian Goran - Facebook Centrul Montan Sinaia).

d358787d-90a6-4975-917d-98cdbed380c2.jpg

e4115ceb-e782-432c-aa91-4877620a974e.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Luni, 14 Ianuarie 2019
  • De Andra Ilie

Cod galben de viscol în zona de munte din Prahova

ANM a emis un cod galben de intensificări ale vântului în Prahova (zona de munte) și viscol valabil din această după-amiază până pe 16 ianuarie, ora 20.  Atenționarea meteo: Vântul va prezenta...