abuz-copii-dgaspc.jpg

O statistică realizată în intervalul ianuarie - aprilie 2018, atestă faptul că zilnic în Prahova s-a înregistrat cel puțin o sesizare cu privire la o formă de abuz asupra copiilor, fie că vorbim de neglijență, abuz fizic, abuz psihic sau chiar abuz sexual. De la începutul anului, în 41 de cazuri, DGASPC Prahova a instituit măsuri speciale, iar 136 de copii au beneficiat de consiliere psihologică. În 2017, la această instituție s-au înregistrat 880 de sesizări cu privire la diverse forme de abuz asupra copiilor.

Cea mai întâlnită formă de abuz asupra copilului, cel puțin în Prahova, o reprezintă neglijența față de minor. Astfel, pe această temă, de la începutul anului până la finele lunii aprilie, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova au fost semnalate 119 cazuri.

Tot la DGASPC Prahova s-au mai înregistrat 27 de plângeri cu privire la abuzul fizic asupra copilului, 17 cu privire la abuzul psihic, 10 de abuz sexual și 4 cazuri în care era reclamat faptul că minorii erau exploatați prin muncă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„În cazul sesizărilor înregistrate în perioada ianuarie - aprilie 2018 s-au instituit măsuri de protecție specială pentru 41 de copii ( 35 - plasamente în centre rezidențiale, 6 - plasamente de tip familial), iar 136 de copii au beneficiat de consiliere de specialitate”, a precizat DGASPC Prahova.

În 2017, la DGASPC Prahova s-au înregistrat 880 de sesizări cu privire la copii aflați în situații de abuz/ neglijență. În 124 de cazuri sesizările au vizat abuzul fizic, 71 - abuz psihic, 34 - abuz sexual, 637 - neglijență, 10 - exploatare prin muncă și patru sesizări cu privire la traficul de persoane. (foto: cu caracter ilustrativ).


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.