giratoriu-auchan-ploiesti.jpg

Lucrările de amenajare a drumului care va permite fluidizarea traficului în zona comercială Auchan-Jumbo și care va face legătura între DN 72 Ploieşti - Târgovişte şi DN 1/Ctura de Vest a Ploieștiului, au intrat în inie dreaptă.

Potrivit autorităților locale din Blejoi, drumul ar putea fi dat în folosință începând cu 1 iunie. 

Pentru a părăsi zona comercială extrem de aglomerată, atât blejoienii, cât şi locuitorii din Ploieşti sau din localităţile învecinate (inclusiv din judeţul Dâmboviţa), nu aveau decât varianta de a se întoarce pe strada Gh. Grigore Cantacuzino, sensul spre Ploiești, indiferent de destinaţie, producând frecvent blocaje în circulaţie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Fiind un obiectiv de interes public major, în proiect - lângă Primăria Blejoi - au fost implicate Consiliul Judeţean Prahova şi Ministerul Dezvoltării (MDRAP), potrivit publicației locale InfoBlejoi.

De reţinut că, în prima etapă a investiţiei, când s-a realizat sensul giratoriu care va permite accesul în drumul naţional, finanţarea a venit din fonduri private.

În ultima etapă a proiectului, este prevăzută execuţia legăturii dintre sensul giratoriu şi DN 1, pe sensul de mers Braşov - Bucureşti, pe sub podul rutier, lucrările urmând a fi gestionate atunci de Primăria Păuleşti.

 


Viața Prahovei
  • Duminică, 22 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Ploaie cu grindină în Ploiești - VIDEO

Timp de aproximativ 10 minute, duminică după-amiază, în Ploiești a plouat torențial, cu grindină. Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică valabil, până la ora 17.00, pentru...

Auto-moto
  • Sâmbătă, 21 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Accident rutier în Ploiești

Accidentul rutier s-a produs sâmbătă dimineață, la intersecția străzilor Padina cu Vornicel. Două autoturisme au intrat în coliziune, după ce unul dintre conducătorii auto nu ar fi acordat...