20180415_171819(0).jpg

Chiar dacă a trecut mai bine de o lună de la topirea zăpezilor și de la precipitațiile abundente, suprafețe întregi de teren agricol din Prahova sunt acoperite în continuare de apă, ca urmare a fenomenului de băltire.

Potrivit specialiștilor din cadrul Direcției Agricole Prahova, astfel de fenomene apar ca urmare a cantităților mari de apă din sol, fie în urma topirii unei cantități mari de zăpadă, fie ca urmare a cantităților mari de precipitații, dar și a faptului că în anumite zone pânza freatică este mai la suprafață.

„Pe lângă suprafața de peste 900 de hectare afectată, avem sesizări noi de la mai multe primării din județ, printre care și Baba Ana, Gorgota și Tomșani. În astfel de cazuri, persoanele fizice sau juridice trebuie să sesizeze mai întâi Comisia Locală pentru Situații de Urgență, care efectuează deplasarea pe teren. Ulterior, în baza constatărilor, Comisia Locală pentru Situații de Urgență sesizează Instituția Prefectului, care convoacă Comisia Județeană pentru Situații de Urgență. Săptămâna această sunt deja programate o serie de deplasări pe teren ale Comisiei Județene pentru Situații de Urgență pentru a constata pagubele”, ne-a declarat dr. ing. Mita Enache, directorul Direcției Agricole Prahova.

20180406_134038.jpg

20180406_133712.jpg

20180415_171818.jpg


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.