20170708_205419.jpg

După o perioadă în care s-au înregistrat frecvent temperaturi de până la 24 de grade Celsius, inclusiv la Ploiești, meteorologii au anunțat că din acest weekend, în special la munte, se vor înregistra precipitații, iar în anumite perioade acestea vor fi însemnate cantitativ.

Ziua de vineri a adus o răcire a vremii la munte, la altitudini de peste 1800 de metri, unde sunt așteptate precipitații însemnate cantitativ.

Dacă astăzi, la ora 15.00, la Ploiești, potrivit ANM, mercurul în termometre a urcat până la valori de 22,9 grade Celsius, la Vârful Omu temperatura de abia a urcat la 2,7 grade Celsius.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La munte, începând din această noapte până pe 22 aprilie, sunt așteptate precipitații, în anumite intervale de timp chiar însemnate cantitativ. Pe timpul nopții, la munte, mercurul în termometre va ajunge la -2 grade Celsius. Ploi răzlețe se vor mai înregistra și în zona de deal a județului Prahova.

Prognoza meteo vine la pachet și cu o nouă atenționare de risc însemnat de avalanșe, la altitudini de peste 1800 de metri.

Aici, spun meteorologii, „temperaturile pozitive și ploile estimate vor păstra zăpadă umedă în partea superioară, topind-o în continuare, iar apa rezultată din topire se va acumula în strat,îngreunându-l suplimentar”.

„Se pot declanșa avalanșe de topire de dimensiuni medii și izolat chiar mari pe numeroase pante suficient de înclinate, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de slabe cu turiști sau schiori ce pot acționa ca factori declanșatori”, a mai precizat ANM.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
  • De Ciprian Pap

Accident mortal pe Strada Cameliei din Ploiești

Un accident soldat cu moartea victimei a avut loc astăzi în Ploiești. Potrivit IJP Prahova, evenimentul rutier s-a petrecut pe Strada Cameliei. În jurul orelor 17.30, o femeie în vârstă de 84 de ani a...