fbpx

20170708_205419.jpg

După o perioadă în care s-au înregistrat frecvent temperaturi de până la 24 de grade Celsius, inclusiv la Ploiești, meteorologii au anunțat că din acest weekend, în special la munte, se vor înregistra precipitații, iar în anumite perioade acestea vor fi însemnate cantitativ.

Ziua de vineri a adus o răcire a vremii la munte, la altitudini de peste 1800 de metri, unde sunt așteptate precipitații însemnate cantitativ.

Dacă astăzi, la ora 15.00, la Ploiești, potrivit ANM, mercurul în termometre a urcat până la valori de 22,9 grade Celsius, la Vârful Omu temperatura de abia a urcat la 2,7 grade Celsius.

La munte, începând din această noapte până pe 22 aprilie, sunt așteptate precipitații, în anumite intervale de timp chiar însemnate cantitativ. Pe timpul nopții, la munte, mercurul în termometre va ajunge la -2 grade Celsius. Ploi răzlețe se vor mai înregistra și în zona de deal a județului Prahova.

Prognoza meteo vine la pachet și cu o nouă atenționare de risc însemnat de avalanșe, la altitudini de peste 1800 de metri.

Aici, spun meteorologii, „temperaturile pozitive și ploile estimate vor păstra zăpadă umedă în partea superioară, topind-o în continuare, iar apa rezultată din topire se va acumula în strat,îngreunându-l suplimentar”.

„Se pot declanșa avalanșe de topire de dimensiuni medii și izolat chiar mari pe numeroase pante suficient de înclinate, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de slabe cu turiști sau schiori ce pot acționa ca factori declanșatori”, a mai precizat ANM.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg