fbpx

ninsori-cod-galben-prahova

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de lapoviță și de ninsoare, iar vremea va cunoaște o răcire accentuată, inclusiv în Prahova. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor.

Atenționarea de cod galben intră în vigoare duminică, de la ora 08.00, și va fi valabilă până la ora 23.00. În acest interval, în jumătatea de sud-est a țării, se vor înregistra precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și o răcire accentuată.

„În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp”, a anunțat ANM.

Potrivit meteorologilor, vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55...65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Totodată, spun meteorologii, „vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10...15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă”.

ANM a mai anunțat că vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă până spre sfârșitul săptămânii viitoare.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg