gripa-infectii-respiratorii-dsp-prahova-statistica

Direcția de Sănătate Publică Prahova a dat publicității numărul de cazuri noi de infecții acute ale căilor respiratorii, de pneumonii și de gripă înregistrate în ultima săptămână la nivelul județului. La nivel național, numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 97, ultimele două cazuri fiind înregistrate la București, 

La nivelul județului Prahova, potrivit DSP Prahova, în săptămâna 5 martie - 11 martie 2018, s-au înregistrat 5. 597 de infecții acute ale căilor respiratorii, din care 116 persoane au fost internate. 

În aceeași perioadă, în Prahova s-au înregistrat 990 de pneumonii, din acest total 191 de persoane fiind internate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În ceea ce privește evoluția cazurilor de gripă, în perioadă analizată, s-au înregistrat 39 de cazuri, din care 8 persoane au fost internate. Din fericire, în această perioadă nu a mai fost raportat niciun deces.

Șa nivel național, numărul deceselor provocate de gripă a crescut la 97, ultimele două fiind înregistrate în București. Este vorba despre o femeie în vârstă de 94 de ani, existând confirmare cu virus gripal tip A, subtip H3, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat. antigripal. În cel de-al doilea caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, pentru care a exista confirmarea virus gripal tip B, având condiții medicale preexistente, fiind nevaccinat antigripal.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Duminică, 16 Decembrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Starea drumurilor din Prahova, duminică dimineața

Se putea și mai rău, spun șoferii, care până la urmă au avut noroc cu transformarea ninsorii în ploaie, ceea ce a făcut ca drumurile să devină practicabile în cea mai mare parte a județului Prahova. Sunt...