gripa-infectii-respiratorii-dsp-prahova-statistica

Direcția de Sănătate Publică Prahova a dat publicității numărul de cazuri noi de infecții acute ale căilor respiratorii, de pneumonii și de gripă înregistrate în ultima săptămână la nivelul județului. La nivel național, numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 97, ultimele două cazuri fiind înregistrate la București, 

La nivelul județului Prahova, potrivit DSP Prahova, în săptămâna 5 martie - 11 martie 2018, s-au înregistrat 5. 597 de infecții acute ale căilor respiratorii, din care 116 persoane au fost internate. 

În aceeași perioadă, în Prahova s-au înregistrat 990 de pneumonii, din acest total 191 de persoane fiind internate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În ceea ce privește evoluția cazurilor de gripă, în perioadă analizată, s-au înregistrat 39 de cazuri, din care 8 persoane au fost internate. Din fericire, în această perioadă nu a mai fost raportat niciun deces.

Șa nivel național, numărul deceselor provocate de gripă a crescut la 97, ultimele două fiind înregistrate în București. Este vorba despre o femeie în vârstă de 94 de ani, existând confirmare cu virus gripal tip A, subtip H3, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat. antigripal. În cel de-al doilea caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, pentru care a exista confirmarea virus gripal tip B, având condiții medicale preexistente, fiind nevaccinat antigripal.