fbpx

muzeul-sarii-slanic-3d

Expoziție inedită la Muzeul Sării din Slănic, unde vizitatorii vor avea parte, joi, 15 martie, de o călătorie virtuală 3D. Așezați  într-un vagonet cu patru locuri, vizitatorii muzeului vor putea să coboare virtual în salină, printre mineri, și vor putea să urmărească cum este extrasă sarea.

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova lansează joi, 15 martie, o invitație inedită la evenimentul "Sarea, bogăție de milenii a pământului nostru", eveniment prilejuit de redeschiderea expoziției permanente într-o nouă prezentare, folosind elemente din domeniul tehnologiei actuale - Realitatea Virtuală, potrivit Muzeului de Științele Naturii..

„Așezați într-un vagonet cu patru locuri, automatizat electronic, “călătorii” cu ochelari 3D VR coboară într-o mină de sare printre mineri și urmăresc cum este extrasă sarea, în mod rudimentar la începuturi, până la metodele moderne de astăzi, în timp ce sunt mișcați de vehiculul care merge pe șine, pe drumul șerpuit și plin de surprize și efecte speciale. Este o experiență intensă, unică într-un muzeu din România și care merită trăită individual, fiind greu de descris în cuvinte. Conform proiectului de reamenajare a expoziției, la etajul clădirii vizitatorii vor putea accesa o masă interactivă, realizată pe baza tehnologiei Realităţii Adăugate şi Kinetice. Pe lângă informațiile despre sare, sunt prezentate unelte şi materiale folosite în extragerea acesteia”, au anunțat organizatorii expoziției.

Citește și: Taxele din 2018 pentru vizitarea muzeelor din Prahova din subordinea Consiliului Județean

Publicul va putea explora, începând de joi, 15 martie, ora 11.00, istoria acestei bogății de neprețuit a pământului românesc, se mai precizează într-un comunicat de presă.

Muzeul Sării din Slănic a fost deschis în 2013 și reprezintă, pe lângă Mina Unirea, una dintre atracțiile turistice din Slănic.

Taxa de vizitare a muzeului este de 5 lei/persoană, iar în cazul grupurilor cu minimum 10 persoane biletul de intrare este de 3 lei/persoană. Pentru călătoria virtuală, respectiv „Călătoria în Mina de Sare” tariful este de 5 lei/ persoană.  

Persoanele defavorizate, persoanele cu dizabilitati, copiii cu vârsta de până la 3 ani, copiii din centrele de plasament, persoanele din rețeaua muzeala și cei care poseda legitimații ICOM beneficiază de intrare gratuită. (Foto: Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova)

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg