muzeul-sarii-slanic-3d

Expoziție inedită la Muzeul Sării din Slănic, unde vizitatorii vor avea parte, joi, 15 martie, de o călătorie virtuală 3D. Așezați  într-un vagonet cu patru locuri, vizitatorii muzeului vor putea să coboare virtual în salină, printre mineri, și vor putea să urmărească cum este extrasă sarea.

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova lansează joi, 15 martie, o invitație inedită la evenimentul "Sarea, bogăție de milenii a pământului nostru", eveniment prilejuit de redeschiderea expoziției permanente într-o nouă prezentare, folosind elemente din domeniul tehnologiei actuale - Realitatea Virtuală, potrivit Muzeului de Științele Naturii..

„Așezați într-un vagonet cu patru locuri, automatizat electronic, “călătorii” cu ochelari 3D VR coboară într-o mină de sare printre mineri și urmăresc cum este extrasă sarea, în mod rudimentar la începuturi, până la metodele moderne de astăzi, în timp ce sunt mișcați de vehiculul care merge pe șine, pe drumul șerpuit și plin de surprize și efecte speciale. Este o experiență intensă, unică într-un muzeu din România și care merită trăită individual, fiind greu de descris în cuvinte. Conform proiectului de reamenajare a expoziției, la etajul clădirii vizitatorii vor putea accesa o masă interactivă, realizată pe baza tehnologiei Realităţii Adăugate şi Kinetice. Pe lângă informațiile despre sare, sunt prezentate unelte şi materiale folosite în extragerea acesteia”, au anunțat organizatorii expoziției.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Taxele din 2018 pentru vizitarea muzeelor din Prahova din subordinea Consiliului Județean

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Publicul va putea explora, începând de joi, 15 martie, ora 11.00, istoria acestei bogății de neprețuit a pământului românesc, se mai precizează într-un comunicat de presă.

Muzeul Sării din Slănic a fost deschis în 2013 și reprezintă, pe lângă Mina Unirea, una dintre atracțiile turistice din Slănic.

Taxa de vizitare a muzeului este de 5 lei/persoană, iar în cazul grupurilor cu minimum 10 persoane biletul de intrare este de 3 lei/persoană. Pentru călătoria virtuală, respectiv „Călătoria în Mina de Sare” tariful este de 5 lei/ persoană.  

Persoanele defavorizate, persoanele cu dizabilitati, copiii cu vârsta de până la 3 ani, copiii din centrele de plasament, persoanele din rețeaua muzeala și cei care poseda legitimații ICOM beneficiază de intrare gratuită. (Foto: Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova)


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.