fbpx

inundatii-cod-galben-prahova

Creșterea temperaturilor atmosferice a venit la pachet cu o nouă amenințare. Hidrologii au emis cod galben de inundații, fiind vizat inclusiv județul Prahova.

Avertizarea emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor va intra în vigoare marți, 13 martie, de la ora 09.00, și este valabilă până pe data de 14 martie, ora 22.00.

În acest interval se pot înregistra „scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrologice menționate cu posibile depășiri ale cotelor de apărare”, se mai precizează în avertizare hidrologilor.

Fenomenul este posibil în acest interval „pe râurile din bazinele hidrografice: Mures – bazin superior amonte confluenta Aries (judetele Harghita, Bistrita Nasaud si Mures), Târnave (judetele Harghita, Mures, Sibiu si Alba), Calmatui (judetele Olt si Teleorman), Vedea - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Vâlcea, Olt, Arges si Teleorman), Arges – bazin superior (judetul Arges), Dâmbovita – bazin superior (judetele Arges si Dâmbovita), Neajlov (judetele Arges, Dâmbovita si Giurgiu), Ialomita - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Dâmbovita si Prahova), Buzau – bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Brasov, Covasna si Buzau), bazinele superioare si afluentii din bazinele mijlocii si inferioare ale râurilor: Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus, Putna si Rm. Sarat (județele Suceava, Neamț, Harghita, Bacau, Vrancea, Covasna si Buzău)”, potrivit INHGA.

În vigoare este și o informare meteorologică valabilă până în data de 14 martie, ora 08.00, interval în care se vor înregistra manifestări de instabilitate atmosferică și ploi moderate cantitativ. (hartă: INHGA)

avertizare-hidrologica.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg