cruzime-caini-animale.jpg

Cazul de la Parcul Municipal Vest, unde a fost găsit un cadavru de animal, a șocat opinia publică, mulți bănuind că este vorba despre un act de cruzime. DSVSA Prahova are o explicație pentru tot ce s-a întâmplat acolo dând vina pe alți câini fără stăpâni din zonă.

Cazul a fost semnalat la începutul lunii martie, de o persoană care a trecut prin zonă și a descoperit cadavrul unui animal la marginea aleilor din Parcul Municipal Vest.

Citește și: Cruzime fără margini în Parcul Municipal Vest

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La acea dată, Observatorulph.ro a sesizat incidentul Poliției și Direcției Sanitar Veterinare pentru Siguranța Animalelor Prahova. De altfel, DSVSA Prahova a ajuns și la o concluzie. 

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

„A fost vorba despre un câine, care era dat dispărut de îngrijitorii parcului, cei care aveau de altfel grijă de animal, cu două săptămâni înainte. Aceștia au sesizat primii că acel câine lipsește. Nu este vorba despre un act de cruzime. Câinele a murit de mai multă vreme, iar cadavrul a fost atacat de alți câini fără stăpâni. La data sesizării cazului, cadavrul se afla în descompunere”, a declarat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova, precizând că, până la această dată, instituția pe care o conduce nu a constatat că în cazul cadavrelor de animale din Ploiești pentru care au existat sesizări ar fi vorba despre acte de cruzime.

De la incidentul de la Parcul Municipal Vest au mai fost semnalate de ploieșteni cazuri de cadavre moarte de câini și de pisici și în alte zone ale Ploieștiului, respectiv la Nord și în Cartierul Malu Roșu. 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.