cruzime-caini-animale.jpg

Cazul de la Parcul Municipal Vest, unde a fost găsit un cadavru de animal, a șocat opinia publică, mulți bănuind că este vorba despre un act de cruzime. DSVSA Prahova are o explicație pentru tot ce s-a întâmplat acolo dând vina pe alți câini fără stăpâni din zonă.

Cazul a fost semnalat la începutul lunii martie, de o persoană care a trecut prin zonă și a descoperit cadavrul unui animal la marginea aleilor din Parcul Municipal Vest.

Citește și: Cruzime fără margini în Parcul Municipal Vest

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La acea dată, Observatorulph.ro a sesizat incidentul Poliției și Direcției Sanitar Veterinare pentru Siguranța Animalelor Prahova. De altfel, DSVSA Prahova a ajuns și la o concluzie. 

„A fost vorba despre un câine, care era dat dispărut de îngrijitorii parcului, cei care aveau de altfel grijă de animal, cu două săptămâni înainte. Aceștia au sesizat primii că acel câine lipsește. Nu este vorba despre un act de cruzime. Câinele a murit de mai multă vreme, iar cadavrul a fost atacat de alți câini fără stăpâni. La data sesizării cazului, cadavrul se afla în descompunere”, a declarat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova, precizând că, până la această dată, instituția pe care o conduce nu a constatat că în cazul cadavrelor de animale din Ploiești pentru care au existat sesizări ar fi vorba despre acte de cruzime.

De la incidentul de la Parcul Municipal Vest au mai fost semnalate de ploieșteni cazuri de cadavre moarte de câini și de pisici și în alte zone ale Ploieștiului, respectiv la Nord și în Cartierul Malu Roșu. 


Eveniment
  • Miercuri, 20 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Protest antiguvernamental, diseară, la Ploiești

Nemulțumiți de modificarea codurilor penale, ploieștenii vor ieși diseară în stradă. Pe Facebook a apărut deja o invitație la protest, lansată pentru orele 18.00, cu punct de întâlnire în fața...

Eveniment
  • Miercuri, 20 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Festival Turcesc în week-end la Ploiești

Între 22-24 iunie, în Parcarea Griviței (vis-a-vis de Omnia), pentru toţi iubitorii de artă, cultură și preparate orientale, se desfăşoară ”Anatolian Food Festival” sau Festivalul Turcesc după cum a...