turisti-salvati-munte-trasee-montane-bucegi

Inițial, o persoană a sunat la 112 și a anunțat că s-a rătăcit pe un traseu montan. La scurt timp, a fost înregistrat un al doilea apel la 112, pentru salvarea unui alt turist, care s-a aventurat să schieze pe munte, însă din cauza stratului consistent de zăpadă nu a mai putut înainta.

Jandarmii montani din Sinaia au fost în alteră sâmbătă după-amiază după ce două persoane care s-au aventurat pe munte au solicitat ajutorul.

Primul apel a fost în jurul orelor 15.20, când lucrători din cadrul Postului de Jandarmi montan Platoul Bucegi au acționat în urma apelului primit prin SNUAU 112 pentru a salva o persoană care s-a rătăcit în după amiaza zilei de sâmbătă pe Valea Peleșelului, după ce acesta a coborât cu schiurile de la Cota 2000.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La aproximativ 10 minute de la primul apel, un alt turist a anunțat că s-a rătăcit în aceeași zonă, întâmpinând probleme din cauză stratului consistent de zăpada și a zonei greu accesibile.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

„Jandarmii au plecat în căutarea, ulterior recuperarea persoanelor și după interceptarea acestora, sub îndrumarea patrulei de jandarmi au continuat deplasarea până la drumul Cotei de unde au fost preluați de un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi montan Sinaia. Operațiunea de salvare s-a finalizat la orele 19.00”., a anunțat IJJ Prahova

La munte, spun jandarmii montani, stratul de zăpadă este destul de mare și instabil pe văi, iar o drumeție, mai ales pe traseele nemarcate  nu este indicată. În plus, toate traseele montate sunt închise pe timpul iernii. (FOTO, Video: IJJ Prahova)

b30fcd69-5322-412d-a845-4d7941bbe31a.jpg

35dc3a3d-4a7c-43a5-9501-967222443dbd.jpg

b30fcd69-5322-412d-a845-4d7941bbe31a.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.