Prahova împrumută vaccinuri pentru prevenirea gripei din Brăila

0
vaccin-antigripal-prahova-imprumuta-braila.jpg

vaccin-antigripal-prahova-imprumuta-braila.jpg

Mii de prahoveni au ajuns în ultima săptămână la medic cu infecții acute respiratorii sau cu pneumonii. Tot în ultima săptămână au apărut și primele cazuri de gripă, din fericire acestea nefiind soldate cu deces, așa cum s-a întâmplat la nivel național. Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi că a solicitat transferul din Brăila a 3.000 de doze de vaccin antigripal.

Potrivit ultimelor date statistici, la Prahova s-au înregistrat peste 5.700 de cazuri de infecții acute respiratorii și peste 1.100 de pneumonii, fiind totodată înregistrate și primele cazuri de gripă la opt persoane, dintre care doi copii și șase adulți. Din fericire, la Prahova nu s-a înregistrat niciun caz de deces, așa cum s-a întâmplat la nivel național.

Citește și: Opt cazuri de gripă în Prahova. Măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor

Având în vedere că, la ora actuală, cea mai bună metodă de prevenire a cazurilor de gripă rămâne vaccinarea, DSP Prahova a anunțat că a solicitat transferarea de la DSP Brăila a 3.000 de doze de vaccin antigripal, în vederea completării stocurilor.

Până la această oră, potrivit DSP Prahova, la nivelul județului s-au vaccinat 41.481 de persoane. Administrarea vaccinului antigripal se recomandă în special persoanelor identificate cu risc, respectiv pensionarii, gravidele și bolnavii cronici.

Tot începând de astăzi, la Spitalul Județean Ploiești au fost luate primele măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Citește și: Măsuri speciale la Spitalul Județean Ploiești din cauza gripei: program redus de vizitare a bolnavilor și echipament obligatoriu

Astfel, programul de vizită al bolnavilor a fost redus, iar la secțiile cu risc, în special în zona de terapie intensivă accesul se va face numai cu un echipament special de unică folosință.

DSP Prahova a lansat astăzi și un set de recomandări pentru populație pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău