vaccin-antigripal-prahova-imprumuta-braila.jpg

Mii de prahoveni au ajuns în ultima săptămână la medic cu infecții acute respiratorii sau cu pneumonii. Tot în ultima săptămână au apărut și primele cazuri de gripă, din fericire acestea nefiind soldate cu deces, așa cum s-a întâmplat la nivel național. Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi că a solicitat transferul din Brăila a 3.000 de doze de vaccin antigripal.

Potrivit ultimelor date statistici, la Prahova s-au înregistrat peste 5.700 de cazuri de infecții acute respiratorii și peste 1.100 de pneumonii, fiind totodată înregistrate și primele cazuri de gripă la opt persoane, dintre care doi copii și șase adulți. Din fericire, la Prahova nu s-a înregistrat niciun caz de deces, așa cum s-a întâmplat la nivel național.

Citește și: Opt cazuri de gripă în Prahova. Măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Având în vedere că, la ora actuală, cea mai bună metodă de prevenire a cazurilor de gripă rămâne vaccinarea, DSP Prahova a anunțat că a solicitat transferarea de la DSP Brăila a 3.000 de doze de vaccin antigripal, în vederea completării stocurilor.

Până la această oră, potrivit DSP Prahova, la nivelul județului s-au vaccinat 41.481 de persoane. Administrarea vaccinului antigripal se recomandă în special persoanelor identificate cu risc, respectiv pensionarii, gravidele și bolnavii cronici.

Tot începând de astăzi, la Spitalul Județean Ploiești au fost luate primele măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Citește și: Măsuri speciale la Spitalul Județean Ploiești din cauza gripei: program redus de vizitare a bolnavilor și echipament obligatoriu

Astfel, programul de vizită al bolnavilor a fost redus, iar la secțiile cu risc, în special în zona de terapie intensivă accesul se va face numai cu un echipament special de unică folosință.

DSP Prahova a lansat astăzi și un set de recomandări pentru populație pentru prevenirea îmbolnăvirilor.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Joi, 13 Decembrie 2018
  • De Andra Ilie

Cutremur în Prahova. Câte grade a avut

Un cutremur cu magnitudinea 2,8 grade s-a produs miercuri în judeţul Prahova, la ora 15:04, la adâncimea de 143 de kilometri. Joi dimineaţă, în judeţul Vrancea, un alt seism s-a produs la o adâncime de...