Măsuri speciale la Spitalul Județean Ploiești din cauza gripei: program redus de vizitare a bolnavilor și echipament obligatoriu

0
echipament-special-spitalul-judetean-ploiesti.jpg

echipament-special-spitalul-judetean-ploiesti.jpg

Pentru reducerea îmbolnăvirilor de gripă, de astăzi, la Spitalul Județean Ploiești au fost instituite noi reguli. Programul de vizitare al bolnavilor a fost redus, iar personalul medical obligatoriu, dar și cei aflați în vizită, trebuie să poarte echipament de protecție.

Medici și asistente cu măști pe față, vizitatori cu botoși de unică folosință și pelerine… Este doar o imagine succintă de la Spitalul Județean Ploiești.

Ca urmare a numărului de cazuri de gripă înregistrate la nivel național, la Spitalul Județean Ploiești au fost instituite măsuri preventive pentru prevenirea îmbolnăvirilor, atât pentru personalul medical, dar și pentru pacienți, cât și pentru vizitatorii acestora.

Una dintre măsuri vizează reducerea programului de vizitare a bolnavilor, doar între orele 16.00 – 17.00. În secțiile cu risc, respectiv în zona de terapie intensivă, vizitatorii, la fel ca și personalul medical, poartă măști, botoși și pelerine.

„La această oră nu vorbim de epidemie de gripă. Vorbim de măsuri de precauție pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Programul de vizitare al bolnavilor a fost redus și de echipament special în special în secțiile cu risc, respectiv în zona de terapie intensivă”, a declarat pentru Observatorulph.ro Florin Pușcariu, directorul medical al Spitalului Județean Ploiești.

Citește și: Măsuri de prevenire a gripei. Încă patru noi cazuri de deces confirmate la nivel național

Încă de ieri, Ministerul Sănătății a solicitat luarea unor măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor. Reamintim faptul că, de la începutul sezonului de iarnă 2017 – 2018, 22 de persoane au decedat din cauza gripei la nivel național.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău