bazin-polo-steaua_95002300.jpg

În octombrie anul trecut, Primăria Blejoi a iniţiat un proces de consultare publică cu scopul de a stabili proiectele pe care comunitatea locală le-ar dori incluse în strategia de dezvoltare a comunei.

Chestionarul a cuprins trei proiecte: achiziţie de terenuri în vederea construirii de locuinţe ANL, bazin de înot şi extindere cimitire, un al patrulea punct fiind rezervat altor propuneri-proiecte pe care blejoienii le consideră prioritare pentru comună.

În topul preferinţelor, achiziţia de terenuri în vederea construirii de locuinţe ANL a fost considerată ca “urgenţă” de cei mai mulţi participanţi la chestionar (54,9% din repondenţi), deşi bazinul de înot a strâns cele mai multe voturi ca “oportunitate” şi “urgenţă” (82,3 %).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Un scor apropiat s-a înregistrat şi la extinderea cimitirelor, ceea ce arată că agenda locală identificată de autorităţi
este aproape de dorinţele blejoienilor. O participare activă la această consultare publică au avut cetăţenii de pe strada Nucilor, care la rubrica “alte proiecte” au solicitat instituirea supertaxei de mediu pentru cei care nu sunt abonaţi la serviciul de salubritate, ecologizarea albiei râului Teleajen, extinderea iluminatului public şi a reţelei de gaze.

Alte propuneri au vizat intro ducerea unui mijloc de transport în comună, mai multă siguranţă la nivel de comună, măsuri contra poluării, renovarea dispensarului din satul Blejoi şi chiar amenajarea unui parc de distracţii pe Valea
Babei (la “Gagu”), cu pârtie de săniuş iarna şi plajă pe timp de vară.

Toate propunerile vor fi analizate şi, în funcţie de cadrul legal şi de competenţele în materie ale primăriei, vor intra în programul de dezvoltare locală.

sursa: Info Blejoi


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Joi, 08 Noiembrie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Cum va fi sărbătorit 1 Decembrie la Blejoi

Pe 1 Decembrie, autorităţile locale invită blejoienii să sărbătorească Centenarul Marii Uniri în Piaţa Centrală din comună. Aici vor fi poftiţi la un ospăţ, după tradiţia străveche, din care nu vor...