fbpx

bazin-polo-steaua_95002300.jpg

În octombrie anul trecut, Primăria Blejoi a iniţiat un proces de consultare publică cu scopul de a stabili proiectele pe care comunitatea locală le-ar dori incluse în strategia de dezvoltare a comunei.

Chestionarul a cuprins trei proiecte: achiziţie de terenuri în vederea construirii de locuinţe ANL, bazin de înot şi extindere cimitire, un al patrulea punct fiind rezervat altor propuneri-proiecte pe care blejoienii le consideră prioritare pentru comună.

În topul preferinţelor, achiziţia de terenuri în vederea construirii de locuinţe ANL a fost considerată ca “urgenţă” de cei mai mulţi participanţi la chestionar (54,9% din repondenţi), deşi bazinul de înot a strâns cele mai multe voturi ca “oportunitate” şi “urgenţă” (82,3 %).

Un scor apropiat s-a înregistrat şi la extinderea cimitirelor, ceea ce arată că agenda locală identificată de autorităţi
este aproape de dorinţele blejoienilor. O participare activă la această consultare publică au avut cetăţenii de pe strada Nucilor, care la rubrica “alte proiecte” au solicitat instituirea supertaxei de mediu pentru cei care nu sunt abonaţi la serviciul de salubritate, ecologizarea albiei râului Teleajen, extinderea iluminatului public şi a reţelei de gaze.

Alte propuneri au vizat intro ducerea unui mijloc de transport în comună, mai multă siguranţă la nivel de comună, măsuri contra poluării, renovarea dispensarului din satul Blejoi şi chiar amenajarea unui parc de distracţii pe Valea
Babei (la “Gagu”), cu pârtie de săniuş iarna şi plajă pe timp de vară.

Toate propunerile vor fi analizate şi, în funcţie de cadrul legal şi de competenţele în materie ale primăriei, vor intra în programul de dezvoltare locală.

sursa: Info Blejoi

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro