que_es.png

Actiunea  eTwinning, parte componenta a Programului de invatare pe parcursul vietii al Comisiei Europene –Erasmus +, prin abordarea moderna a cucerit cadrele didactice din Scoala Gimnaziala “Inv. Radu Ion “, sat Vadu-Parului, Comuna Albesti-Paleologu. In ultimii doi ani s-au implicat impreuna cu elevii urmatoarele cadre didactice : Gabriela Ungureanu, Carmen Stanciu , Elena Lamba-la ciclul primar si Emilia Alexe – la gimnaziu. Ulterior s-au alaturat si doamnele director Adriana Lazar  si Gabriela Giurgea.

 

Proiectele de colaborare internationala se desfasoara pe platforma educativa www.etwinning.net si nu presupun fonduri financiare, fiind o activitate gratuita.

Programul  eTwinning raspunde obiectivelor majore europene in domeniul promovarii si valorificarii TIC in educatie, contribuind la formarea continua a cadrelor didactice, prin ateliere de dezvoltare profesionala, cursuri si seminarii online, materiale didactice si exemple de utilizare pedagogica a TIC.Totodata faciliteaza si stimuleaza cooperarea dintre scoli din intreaga Europa, schimbul de practici si de resurse educationale.

eTwinning  a fost lansat la 14 ianuarie 2005, cu scopul de a facilita parteneriatele intre institutii de invatamant preuniversitar din Europa. Pe termen lung, se urmareste imbunatatirea competentelor de utilizare a noilor tehnologii in randul elevilor dar si al cadrelor didactice, imbunatatirea comunicarii in limbi straine si cunoasterea si dialogul intercultural.

 

In urma raportului de evaluare a activitatilor de catre Agentia Nationala –Bucuresti si Agentia Nationala –Bruxelles, scoala a obtinut certificate nationale de calitate si certificate europene. Astfel, atat elevii, cat si cadrele didactice coordonatoare au primit diplome.   

Agentia Nationala Romania organizeaza in fiecare an competitie de proiecte, iar Scoala Gimnaziala “Inv. Radu Ion “a obtinut doua premii nationale: in 2016 Premiul III pentru proiectul “ Tell me your story “- coordonator prof. Emilia Alexe  si in 2017 Premiul II pentru implicarea elevilor –proiectul “Povestile copilariei mele”- coordonator Gabriela Ungureanu.

Parintii sunt incantati de aceasta oportunitate de invatare prin proiecte europene si ii sustin pe elevi care  participa cu interes si placere in astfel de proiecte de colaborare. Acestia isi dezvolta competentele digitale, competentele de comunicare intr-o limba straina , leaga prietenii si promoveaza valorile culturii romanesti. Ca urmare, Scoala Gimnaziala “Inv. Radu Ion “ doreste sa devina Scoala eTwinning, inscriindu-se in competitia europeana pentru obtinerea acestui titlu.

 

etwinning2.jpg

etwinning1.jpg

etwinning4.jpg

 

etwinning3.jpg

 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești