Val de viroze respiratorii în Prahova

0
val-viroze-persoane-bolnave-cabinete-medicale.jpg

val-viroze-persoane-bolnave-cabinete-medicale.jpg

Numărul persoanelor care ajung la cabinetele medicilor de familie din cauza infecțiilor respiratorii acute a crescut în ultima perioadă, unul dintre motive fiind și înregistrarea unor temperaturi atmosferice mult mai ridicate pentru această perioadă comparativ cu anii trecuți.

Lunile ianuarie și februarie erau recunoscute în alți ani pentru temperaturile scăzute atmosferice înregistrate. Anul acesta însă, cele două luni de iarnă au fost marcate printr-o perioadă cu temperaturi mai degrabă de primăvară, care au atins valori chiar și de 14 grade Celsius.

În ultima săptămână se înregistrează un val de viroze. În special este vorba despre pacienți care reclamă afecțiuni ale căilor respiratorii și de pacienți care prezintă stări febrile.

„Se poate spune că în această perioadă se înregistrează un val de viroze. Nu vorbim de gripă, pentru că în astfel de cazuri confirmarea se realizează numai în baza analizelor efectuate în laborator, ci de infecții respiratorii acute, cu stare generală proastă, cu febră continuă. În astfel de cazuri, o zi – două, se recomandă tratarea cu medicamentația uzuală, respectiv paracetamol, sirop de tuse, iar în cazul în care febra continuă și starea generală este în continuare proastă se recomandă prezentarea la medicul de familie. În 90% dintre cazuri infecțiile respiratorii sunt tratabile în 5-7 zile. Complicațiile apar însă la copii și la persoanele în vârstă care au o imunitate scăzută și pentru care episodul acut durează până la 10 zile”, dr Simona Schnelbach, medic de familie.

În astfel de cazuri se recomandă, pe lângă medicamentația specifică, un consum mai mare de fructe și legume, dar și de lichide.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău