val-viroze-persoane-bolnave-cabinete-medicale.jpg

Numărul persoanelor care ajung la cabinetele medicilor de familie din cauza infecțiilor respiratorii acute a crescut în ultima perioadă, unul dintre motive fiind și înregistrarea unor temperaturi atmosferice mult mai ridicate pentru această perioadă comparativ cu anii trecuți.

Lunile ianuarie și februarie erau recunoscute în alți ani pentru temperaturile scăzute atmosferice înregistrate. Anul acesta însă, cele două luni de iarnă au fost marcate printr-o perioadă cu temperaturi mai degrabă de primăvară, care au atins valori chiar și de 14 grade Celsius.

În ultima săptămână se înregistrează un val de viroze. În special este vorba despre pacienți care reclamă afecțiuni ale căilor respiratorii și de pacienți care prezintă stări febrile.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Se poate spune că în această perioadă se înregistrează un val de viroze. Nu vorbim de gripă, pentru că în astfel de cazuri confirmarea se realizează numai în baza analizelor efectuate în laborator, ci de infecții respiratorii acute, cu stare generală proastă, cu febră continuă. În astfel de cazuri, o zi - două, se recomandă tratarea cu medicamentația uzuală, respectiv paracetamol, sirop de tuse, iar în cazul în care febra continuă și starea generală este în continuare proastă se recomandă prezentarea la medicul de familie. În 90% dintre cazuri infecțiile respiratorii sunt tratabile în 5-7 zile. Complicațiile apar însă la copii și la persoanele în vârstă care au o imunitate scăzută și pentru care episodul acut durează până la 10 zile”, dr Simona Schnelbach, medic de familie.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

În astfel de cazuri se recomandă, pe lângă medicamentația specifică, un consum mai mare de fructe și legume, dar și de lichide.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.