Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

parcari-cu-plata.jpg

Din acest an, locatarii blocurilor din Slănic își pot închiria de la primărie locurile de parcare. La Ploiești, un astfel de proiect zace prin sertarele conducerii primăriei încă din 2013.

Consiliul Local Slănic a adoptat o hotărâre prin care beneficiarii locurilor de parcare din zona blocurilor de locuințe vor avea posibilitatea să închirieze perimetrele respective prin semnarea unui contract. Documente prevede plata sumei de 100 de lei anual pentru o mașină, respectiv a sumei de 150 de lei anual pentru al doilea loc de parcare, doar în limita spațiilor disponibile.

Potrivit Ziarului Prahova, locurile de parcare vor fi amenajate, marcate și numerotate de către reprezentanții Primăriei Slănic, administrația locală fiind și răspunzătoare de întreținerea acestor spații de parcare de pe domeniul public. Conform regulamentului aprobat, microbuzele sau mașinile cu o capacitate mai mare de 3,5 tone nu au voie să ocupe locuri în parcările cu plată de lângă blocuri. Prioritate la închirierea locurilor de parcare vor avea deținătorii de autoturisme din zona parcărilor și care plătesc taxe și impozite la Primăria Slănic, iar repartizarea spațiilor – prin închiriere – se va face doar în parcările amenajate de autoritatea locală, prin marcare și numerotare.

La Ploiești, autoritățile promit încă din 2013 adoptarea unui proiect privind închirierea locurilor de parcare de la blocuri. Fostul primar, Iulian Bădescu, propunea ca SGU să încaseze de la ploieșteni câte 100 de lei/an pentru locul de parcare. De atunci și până în prezent proiectul a fost abandonat. Chiar și actualul primar, Adrian Dobre, declara în noiembrie anul trecut că se lucrează la un document privind realizarea de parcări rezidențiale vizează realizarea de locuri de parcare în zona blocurilor, urmând ca locatarii să plătească anual o taxă, de 200 - 300 de lei, pentru fiecare loc de parcare.

”Va exista o dezbatere publică pe durata a două - trei luni pentru a fi identificată soluția cea mai bună în acest sens”, a anunțat atunci primarul Dobre, precizând că proiectul va viza și existența a doua locuri de parcare suplimentare la fiecare bloc pentru cei care vin în vizita la locatarii imobilului.

De atunci, nu se mai știe nimic de acest proiect, ploieștenii ajungând la conflicte violente pentru ocuparea unui loc de parcare. La fiscul local sunt înregistrate peste 96.000 de autovehicule.

 


Administrație
  • Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
  • De Roxana Tănase

Posturi vacante în primării din Prahova

Mai multe administrații publice sau instituții aflate în subordinea acestora au scos la concurs mai multe posturile vacante. Primăria Comunei Berceni organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe...

Social
  • Vineri, 20 Aprilie 2018
  • De Roxana Tănase

Praful saharian a ajuns și la Ploiești. FOTO

Conducătorii auto din Ploiești s-au trezit cu mașinile pline de praf, în urma ploii de scurtă durată de azi-noapte. ANM a atenționat în urmă cu trei zile că în România a pătruns un front atmosferic care...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești