parcari-cu-plata.jpg

Din acest an, locatarii blocurilor din Slănic își pot închiria de la primărie locurile de parcare. La Ploiești, un astfel de proiect zace prin sertarele conducerii primăriei încă din 2013.

Consiliul Local Slănic a adoptat o hotărâre prin care beneficiarii locurilor de parcare din zona blocurilor de locuințe vor avea posibilitatea să închirieze perimetrele respective prin semnarea unui contract. Documente prevede plata sumei de 100 de lei anual pentru o mașină, respectiv a sumei de 150 de lei anual pentru al doilea loc de parcare, doar în limita spațiilor disponibile.

Potrivit Ziarului Prahova, locurile de parcare vor fi amenajate, marcate și numerotate de către reprezentanții Primăriei Slănic, administrația locală fiind și răspunzătoare de întreținerea acestor spații de parcare de pe domeniul public. Conform regulamentului aprobat, microbuzele sau mașinile cu o capacitate mai mare de 3,5 tone nu au voie să ocupe locuri în parcările cu plată de lângă blocuri. Prioritate la închirierea locurilor de parcare vor avea deținătorii de autoturisme din zona parcărilor și care plătesc taxe și impozite la Primăria Slănic, iar repartizarea spațiilor – prin închiriere – se va face doar în parcările amenajate de autoritatea locală, prin marcare și numerotare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La Ploiești, autoritățile promit încă din 2013 adoptarea unui proiect privind închirierea locurilor de parcare de la blocuri. Fostul primar, Iulian Bădescu, propunea ca SGU să încaseze de la ploieșteni câte 100 de lei/an pentru locul de parcare. De atunci și până în prezent proiectul a fost abandonat. Chiar și actualul primar, Adrian Dobre, declara în noiembrie anul trecut că se lucrează la un document privind realizarea de parcări rezidențiale vizează realizarea de locuri de parcare în zona blocurilor, urmând ca locatarii să plătească anual o taxă, de 200 - 300 de lei, pentru fiecare loc de parcare.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

”Va exista o dezbatere publică pe durata a două - trei luni pentru a fi identificată soluția cea mai bună în acest sens”, a anunțat atunci primarul Dobre, precizând că proiectul va viza și existența a doua locuri de parcare suplimentare la fiecare bloc pentru cei care vin în vizita la locatarii imobilului.

De atunci, nu se mai știe nimic de acest proiect, ploieștenii ajungând la conflicte violente pentru ocuparea unui loc de parcare. La fiscul local sunt înregistrate peste 96.000 de autovehicule.

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Sâmbătă, 08 Decembrie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Atenție șoferi! Radar la ieșirea din Ploiești

Acțiunea polițiștilor se încadrează în campania pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente. Un echipaj al Poliției Rutiere dotat cu radar a fost văzut la ieșirea din Ploiești, pe strada...