FB_IMG_1517857762310.jpg

Breaza, declarată stațiune balneo-climaterică încă din anul 1928, are în continuarea ”mici” probleme. În special de infrastructură.

Un cititor ne-a traimis imagini cu o stradă din Breaza. care contrastează cu descrierea localității de pe wikipedia. Pe internet, Breaza este descris ca orașul unde calitatea aerului este excepțională și se datorează ozonului și ionilor negativi, cu efect terapeutic. Nu doar aerul este special, ci și izvoarele din zonă, Institutul de Balneofizioterapie din București stabilind că sunt sulfuroase, sulfatate, calcice, sodice, hipotone, fiind utilizate pentru tratament balnear ale unor afecțiuni cum ar fi nevroze, a bolilor cardio-vasculare, respiratorii, hepatobiliare.

Izvoarele din oraș au primit în 1873, la Expozitia de la Viena, Diploma de Onoare pentru calități terapeutice deosebite. Unele străzi arată tot ca la sfârșitul secolului trecut. Astfel, pentru a beneficia de un aer curat, localnicii trebuie să plătească bani grei (taxe și impozite locale) pentru o infrastructură deficitară. O demonstrează fotografiile de mai jos primite de la un cititor cu strada Tudor Vladimirescu:

FB_IMG_1517857745406.jpg

FB_IMG_1517857762310.jpg

Viața Prahovei
  • Miercuri, 21 Februarie 2018
  • De Roxana Tănase

Tentativă de suicid ieri noapte la Provița

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Provița, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean Ploiești, după ce a încercat să se sinucidă. Bărbatul a fost găsit în comă. O...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești