ninsori-vreme-geroasa-munte-prahhova-atentionare-avalansa.jpg

Chiar dacă Prahova nu se mai află sub cod galben, la această oră ninge la Vârful Omu, unde stratul de zăpadă măsoară 126 cm. Meteorologii au anunțat că în cursul zilei va mai ninge slab în centrul și sudul Munteniei, iar în timpul nopții vremea va deveni geroasă.

Meteorologii au emis un cod galben de intensificări ale vântului și pentru ninsori viscolite pentru opt județe, respectiv pentru Brăila, Ialomița, Călărași, local în județele Buzău, Tulcea, Constanța și în sudul județelor Vrancea și Galați.

La această oră (11.00) ninge la Vârful Omu, unde mercurul în termometre a coborât până la -13,1 grade Celsius. Tot la munte, până la ora 20.00, rămâne în vigoare atenționarea de risc însemnat de avalanșă în Munții Bucegi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit ANM, în cursul zilei de luni (22 ianuarie) va mai ninge slab în centrul și sudul Munteniei, estul Olteniei și pe arii restrânse în Moldova, Transilvania și în zonele de munte.

Vremea va deveni geroasă în nopțile de marți spre miercuri și miercuri spre joi, îndeosebi în nordul, centrul și nord-estul țării.