Azuga-Prahova1.jpg

Stațiunea Azuga își întâmpină puținii turiști cu ruinele unor fabrici comuniste și șantiere abandonate.

Chiar dacă are mai multe pârtii în lungime totală de peste 7 km, stațiunea Azuga este ocolită de împătimiții sporturilor de iarnă, care preferă alte stațiuni de pe Valea Prahovei, precum Sinaia sau Predeal.

Unul dintre motive este peisajul dezolant de care au parte turiștii, din cauza fostelor fabrici aflate în ruină, ori a construcţiilor abandonate după criză. ”Zici că a fost bombardată. Păcate de peisajele superbe!” se plânge unul dintre turiștii care au venit la schi weekendul trecut la Azuga, doar pentru a evita aglomerația din stațiunile vecine.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit Știrilor Pro TV, autoritățile locale vor să scape de clădirile lăsate în paragină prin supraimpozitarea cu 500% a acestora. 

”Dacă vor veni cu un plan de redresare, vor începe să mişte ceva, îi aştept cu drag, de cei care vor cumula datorii la bugetul local vor fi executaţi.”, a declarat primaurl stațiunii Auzuga, George Barbu, pentru sursa citată.

O astfeld e măsură a fost aplicată și de Primăria Oradea, cu folos. Până acum în bugetul local s-au adunat o sută de mii de euro din suprataxări, iar banii sunt folosiţi pentru reabilitarea clădirilor din centrul istoric. 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.