Azuga-Prahova1.jpg

Stațiunea Azuga își întâmpină puținii turiști cu ruinele unor fabrici comuniste și șantiere abandonate.

Chiar dacă are mai multe pârtii în lungime totală de peste 7 km, stațiunea Azuga este ocolită de împătimiții sporturilor de iarnă, care preferă alte stațiuni de pe Valea Prahovei, precum Sinaia sau Predeal.

Unul dintre motive este peisajul dezolant de care au parte turiștii, din cauza fostelor fabrici aflate în ruină, ori a construcţiilor abandonate după criză. ”Zici că a fost bombardată. Păcate de peisajele superbe!” se plânge unul dintre turiștii care au venit la schi weekendul trecut la Azuga, doar pentru a evita aglomerația din stațiunile vecine.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit Știrilor Pro TV, autoritățile locale vor să scape de clădirile lăsate în paragină prin supraimpozitarea cu 500% a acestora. 

”Dacă vor veni cu un plan de redresare, vor începe să mişte ceva, îi aştept cu drag, de cei care vor cumula datorii la bugetul local vor fi executaţi.”, a declarat primaurl stațiunii Auzuga, George Barbu, pentru sursa citată.

O astfeld e măsură a fost aplicată și de Primăria Oradea, cu folos. Până acum în bugetul local s-au adunat o sută de mii de euro din suprataxări, iar banii sunt folosiţi pentru reabilitarea clădirilor din centrul istoric. 


Auto-moto
  • Sâmbătă, 18 August 2018
  • De Georgiana Kelemen

Cu ce schimbări vine programul Rabla 2019

Cei ce vor dori să beneficieze de ajutorul de la stat pentru înlocuirea mașinii vechi în 2019 ar putea fi obligați să ducă la casat numai mașini cu inspecția tehnică periodică (ITP) valabilă. Pentru...

Travel&Lifestyle
  • Miercuri, 15 August 2018
  • De Mihai Popescu

Atenționare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național grec de Meteorologie a emis o atenționare de...