cod-galben-ceata-prahhova-drumuri-atentionare-anm.jpg

După perioada de ploi, lapoviță și ninsori, Prahova se află sub cod galben de ceață, potrivit meteorologilor, care au emis o atenționare valabilă până la ora 11.00.

Ceața, spun meteorologii, determină scăderea vizibilității, local sub 200 m, izolat sub 50 m. Totodată, se arată în atenționarea ANM, izolat sunt condiții de polei.

Având în vedere că pe foarte multe tronsoane de drumuri se circulă în condiții de iarnă, Centrul Infotrafic a lansat astăzi un set de recomandări șoferilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Pe lista de recomandă se află sfatul să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare. Șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza de deplasare și mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maxim 30 km/h în localități şi 50 km/h în afara acestora”, precizează Poliția.

Conducătorii auto sunt sfătuiți „să-și asigure o bună vizibilitate curățând parbrizul, luneta și geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și a sistemului de climatizare şi dezaburire”, potrivit Centrului Infotrafic;

Totodată, conducătorii auto trebuie să folosească sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic, să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de vehiculele dinainte și să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenție mult mai mare față de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.