cod-galben-ceata-prahhova-drumuri-atentionare-anm.jpg

După perioada de ploi, lapoviță și ninsori, Prahova se află sub cod galben de ceață, potrivit meteorologilor, care au emis o atenționare valabilă până la ora 11.00.

Ceața, spun meteorologii, determină scăderea vizibilității, local sub 200 m, izolat sub 50 m. Totodată, se arată în atenționarea ANM, izolat sunt condiții de polei.

Având în vedere că pe foarte multe tronsoane de drumuri se circulă în condiții de iarnă, Centrul Infotrafic a lansat astăzi un set de recomandări șoferilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Pe lista de recomandă se află sfatul să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare. Șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza de deplasare și mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maxim 30 km/h în localități şi 50 km/h în afara acestora”, precizează Poliția.

Conducătorii auto sunt sfătuiți „să-și asigure o bună vizibilitate curățând parbrizul, luneta și geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și a sistemului de climatizare şi dezaburire”, potrivit Centrului Infotrafic;

Totodată, conducătorii auto trebuie să folosească sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic, să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de vehiculele dinainte și să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenție mult mai mare față de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Joi, 15 Noiembrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Casă distrusă de explozie la Gornet Cuib

O acumulare de gaze a provocat o explozie, care a dus la distrugerea unei case în localitatea prahoveană Gornet Cuib. Conform purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie, explozia nu a...