fbpx

trafic-dn1-comarnic-nistoresti-circulatie-aglomeratie.jpg

Cei care au dorit să-și petreacă weekend-ul la munte au avut nevoie și astăzi să se înarmeze cu multă răbdare. La această oră este aglomerație pe DN1, la Nistorești și la Comarnic.

Traficul, potrivit IJP Prahova, este aglomerat pe sensul de urcare, pe Valea Prahhovei. Se circulă în coloană în zona Nistorești - Comarnic.

Trebuie precizat că în acest moment este în vigoare o informare meteorologică, valabilă până pe 21 ianuarie, timp în care se vor înregistra precipitații, lapoviță și ninsoare.

Centrul Infotrafic a lansat astăzi un set de recomandări pentru conducătorii auto, date fiind condițiile meteo.

Astfel, spun polițiștii, conducătorii auto trebuie să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare, să reducă viteza de deplasare şi mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maxim 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora și să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire.

Totodată, se recomandă ca aceștia să folosească sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic și să păstreze în mers o distanţă suficient de mare față de vehiculul dinainte.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro