valea-costilei-avalansa.JPG

Pentru a doua zi, mai mulți salvamontiști au plecat în căutarea tânărului în vârstă de 30 de ani care a fost surprins ieri de o avalanșă pe Valea Coștilei din Bucegi. Operațiunea este una extrem de dificilă, pentru că este pusă în pericol chiar viața salvatorilor, din cauza posibilității de declanșare, în orice moment, a avalanșelor.

Alerta s-a dat sâmbătă după-amiază, după ce o persoană a sunat la 112 și a anunțat că un tânăr a fost surprins de avalanșă.

Tânărul și-a propus să urce pe Platoul Bucegi, alături de alte patru persoane, dar la un moment dat a alunecat pe Valea Coștilei și a fost surprins de o avalanșă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Operațiune de salvare în Munții Bucegi. Persoană surprinsă de avalanșă

Căutările au demarat imediat după ce s-a primit apelul la 112 însă condițiile meteo au fost și sunt groaznice. Din cauza stratului de zăpadă proaspăt în orice moment se pot declanșa avalanșe.

Așa s-a întâmplat și ieri când avalanșa s-a pornit pe două fire, punând în pericol chiar viața salvatorilor montani.

„Operațiunea de salvare a fost reluată și astăzi, dar fără niciun rezultat. Căutările vor fi reluate și mâine, când vor fi repartizați și doi câini specializați în căutarea victimelor surprinse de avalanșă. Astăzi, operațiunea va fi sistată din cauza condițiilor meteo nefavorabile. La altitudini mari a început să ningă și există permanent pericolul declanșării unor noi avalanșe”, a declarat pentru Observatorulph.ro Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.

„Douăzeci de salvamontiști din cadrul Serviciului Județean Salvamont Prahova și Serviciului Public local Salvamont Bușteni au reluat astăzi căutarile persoanei surprinse ieri de o avalanșă în masivul Bucegi. Există condiții ca noi avalanșe să se producă în zona, posibilitațile salvamontiștilor de a evacua zona în caz de pericol sunt foarte reduse, culoarul de căutare este destul de îngust și riscul la care se expun salvamontistii este foarte mare”, se precizează pe pagina de Facebook a Salvamont România - Dispeceratului Național Salvamont.  .

(VIDEO - Salvamont).


Eveniment
  • Duminică, 15 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Aglomerație pe DN1, la Bușteni și la Azuga

Traficul rutier s-a aglomerat iar pe DN1, de data aceasta pe raza stațiunilor de pe Valea Prahovei, la Bușteni și Azuga, unde se circulă în coloană, potrivit Inspectoratului Județean de Poliției...

Eveniment
  • Sâmbătă, 07 Iulie 2018
  • De Marius Nica

Alertă de vreme severă imediată în Prahova

ANM a emis o alertă de vreme severă imediată în județele Argeș, Buzău, Dâmbovița și Prahova. Atenționarea este în vigoare până la ora 13:00 și vizează zona de munte. Se vor înregistra averse ce vor...