valea-costilei-avalansa.JPG

Pentru a doua zi, mai mulți salvamontiști au plecat în căutarea tânărului în vârstă de 30 de ani care a fost surprins ieri de o avalanșă pe Valea Coștilei din Bucegi. Operațiunea este una extrem de dificilă, pentru că este pusă în pericol chiar viața salvatorilor, din cauza posibilității de declanșare, în orice moment, a avalanșelor.

Alerta s-a dat sâmbătă după-amiază, după ce o persoană a sunat la 112 și a anunțat că un tânăr a fost surprins de avalanșă.

Tânărul și-a propus să urce pe Platoul Bucegi, alături de alte patru persoane, dar la un moment dat a alunecat pe Valea Coștilei și a fost surprins de o avalanșă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Operațiune de salvare în Munții Bucegi. Persoană surprinsă de avalanșă

Căutările au demarat imediat după ce s-a primit apelul la 112 însă condițiile meteo au fost și sunt groaznice. Din cauza stratului de zăpadă proaspăt în orice moment se pot declanșa avalanșe.

Așa s-a întâmplat și ieri când avalanșa s-a pornit pe două fire, punând în pericol chiar viața salvatorilor montani.

„Operațiunea de salvare a fost reluată și astăzi, dar fără niciun rezultat. Căutările vor fi reluate și mâine, când vor fi repartizați și doi câini specializați în căutarea victimelor surprinse de avalanșă. Astăzi, operațiunea va fi sistată din cauza condițiilor meteo nefavorabile. La altitudini mari a început să ningă și există permanent pericolul declanșării unor noi avalanșe”, a declarat pentru Observatorulph.ro Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.

„Douăzeci de salvamontiști din cadrul Serviciului Județean Salvamont Prahova și Serviciului Public local Salvamont Bușteni au reluat astăzi căutarile persoanei surprinse ieri de o avalanșă în masivul Bucegi. Există condiții ca noi avalanșe să se producă în zona, posibilitațile salvamontiștilor de a evacua zona în caz de pericol sunt foarte reduse, culoarul de căutare este destul de îngust și riscul la care se expun salvamontistii este foarte mare”, se precizează pe pagina de Facebook a Salvamont România - Dispeceratului Național Salvamont.  .

(VIDEO - Salvamont).


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Duminică, 21 Octombrie 2018
  • De Roxana Tănase

Temperaturi sub 0 grade Celsius la Vârful Omu

Meteorologii au avut din nou dreptate când au anunțat schimbarea radicală a vremii. Sâmbătă noapte și duminică dimineață, la munte, temperaturile au coborât sub 0 grade Celsius. Meteorologii au...