valea-costilei-avalansa.JPG

Pentru a doua zi, mai mulți salvamontiști au plecat în căutarea tânărului în vârstă de 30 de ani care a fost surprins ieri de o avalanșă pe Valea Coștilei din Bucegi. Operațiunea este una extrem de dificilă, pentru că este pusă în pericol chiar viața salvatorilor, din cauza posibilității de declanșare, în orice moment, a avalanșelor.

 

Alerta s-a dat sâmbătă după-amiază, după ce o persoană a sunat la 112 și a anunțat că un tânăr a fost surprins de avalanșă.

Tânărul și-a propus să urce pe Platoul Bucegi, alături de alte patru persoane, dar la un moment dat a alunecat pe Valea Coștilei și a fost surprins de o avalanșă.

Citește și: Operațiune de salvare în Munții Bucegi. Persoană surprinsă de avalanșă

 

Căutările au demarat imediat după ce s-a primit apelul la 112 însă condițiile meteo au fost și sunt groaznice. Din cauza stratului de zăpadă proaspăt în orice moment se pot declanșa avalanșe.

Așa s-a întâmplat și ieri când avalanșa s-a pornit pe două fire, punând în pericol chiar viața salvatorilor montani.

„Operațiunea de salvare a fost reluată și astăzi, dar fără niciun rezultat. Căutările vor fi reluate și mâine, când vor fi repartizați și doi câini specializați în căutarea victimelor surprinse de avalanșă. Astăzi, operațiunea va fi sistată din cauza condițiilor meteo nefavorabile. La altitudini mari a început să ningă și există permanent pericolul declanșării unor noi avalanșe”, a declarat pentru Observatorulph.ro Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.

 

„Douăzeci de salvamontiști din cadrul Serviciului Județean Salvamont Prahova și Serviciului Public local Salvamont Bușteni au reluat astăzi căutarile persoanei surprinse ieri de o avalanșă în masivul Bucegi. Există condiții ca noi avalanșe să se producă în zona, posibilitațile salvamontiștilor de a evacua zona în caz de pericol sunt foarte reduse, culoarul de căutare este destul de îngust și riscul la care se expun salvamontistii este foarte mare”, se precizează pe pagina de Facebook a Salvamont România - Dispeceratului Național Salvamont.  .

(VIDEO - Salvamont).

 

 

Eveniment
  • Duminică, 21 Ianuarie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Atenție șoferi! Radar pe DN1A în Vălenii de Munte

  O autospecială a poliției rutiere dotată cu aparat radar staționează de câteva ore lângă curtea spitalului din Vălenii de Munte, agenții rutieri sancționând șoferii care încalcă regimul legal de...

Eveniment
  • Duminică, 14 Ianuarie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Cine este turistul înghițit de avalanșa din Bucegi

Un tânăr de 30 de ani a fost înghițit ieri de o avalanță produsă în Munţii Bucegi. Victima se numeşte Daniel Rusu, are 30 de ani și este un pasionat de alpinism, potrivit observator.tv. Daniel Rusu...