puncte-gastronomice-prahova-neautorizare.jpg

Conceptul de punct gastronomic a fost lansat încă de la finele anului trecut, însă niciun prahovean nu s-a arătat interesat să își deschidă o astfel de afacere.

 

De la 1 ianuarie 2018, persoanele fizice din mediul rural au avut posibilitatea să-și deschidă puncte gastronomice. Cu alte cuvinte, să pregătească o gamă restrânsă de meniuri tradiționale, specifice zonei, pentru turiștii aflați în trecere prin localitate. 

De exemplu, pe lista de meniuri ar fi existat cel mult două feluri de ciorbe sau supe, două feluri principale de mâncare și două feluri de desert, toate specifice zonei în care își desfășoară activitatea.

„Momentan, la DSVSA Prahova nu s-a înregistrat nicio solicitare pentru autorizarea punctelor gastronomice, probabil și pentru că, în Prahova, există o paletă largă de restaurante și pensiuni în zonele turistice ale județului. Noi ne-am așteptat ca acest concept să aibă mulți adepți, de exemplu în zona Valea Doftanei, dar și aici au apărut multe pensiuni în ultimii ani”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

 

Pentru desfacerea unui punct gastronomic, persoana interesată ar fi trebuit să depună un dosar la DSVSA Prahova, în vederea obținerii înregistrării sanitare veterinare. Dosarul trebuia să includă o schiță cu locul unde urmau să se producă alimentele, o copie după certificatul eliberat de Oficiul Național al Registrului Comerțului și copie după actul de identitate.

 

Eveniment
  • Duminică, 21 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Incendiu într-un apartament din Ploiești. UPDATE

Un apel la 112 a anunțat în jurul orei 16:00 că într-un apartament din Ploiești a izbucnit un incendiu. Potrivit primelor informații, apartamentul este situat într-un imobil de pe strada Torcători. La fața...

Viața Prahovei
  • Duminică, 21 Ianuarie 2018
  • De Roxana Tănase

Cod galben de ceață în Prahova

După perioada de ploi, lapoviță și ninsori, Prahova se află sub cod galben de ceață, potrivit meteorologilor, care au emis o atenționare valabilă până la ora 11.00. Ceața, spun meteorologii, determină...

Social
  • Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Informare meteo în Prahova. Va ninge și la Ploiești

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo, care a  intrat în vigoare sâmbătă la ora 15:00 și este valabilă până duminică la ora 6.00, perioadă în care se vor înregistra ploi şi...