puncte-gastronomice-prahova-neautorizare.jpg

Conceptul de punct gastronomic a fost lansat încă de la finele anului trecut, însă niciun prahovean nu s-a arătat interesat să își deschidă o astfel de afacere.

De la 1 ianuarie 2018, persoanele fizice din mediul rural au avut posibilitatea să-și deschidă puncte gastronomice. Cu alte cuvinte, să pregătească o gamă restrânsă de meniuri tradiționale, specifice zonei, pentru turiștii aflați în trecere prin localitate. 

De exemplu, pe lista de meniuri ar fi existat cel mult două feluri de ciorbe sau supe, două feluri principale de mâncare și două feluri de desert, toate specifice zonei în care își desfășoară activitatea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Momentan, la DSVSA Prahova nu s-a înregistrat nicio solicitare pentru autorizarea punctelor gastronomice, probabil și pentru că, în Prahova, există o paletă largă de restaurante și pensiuni în zonele turistice ale județului. Noi ne-am așteptat ca acest concept să aibă mulți adepți, de exemplu în zona Valea Doftanei, dar și aici au apărut multe pensiuni în ultimii ani”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Pentru desfacerea unui punct gastronomic, persoana interesată ar fi trebuit să depună un dosar la DSVSA Prahova, în vederea obținerii înregistrării sanitare veterinare. Dosarul trebuia să includă o schiță cu locul unde urmau să se producă alimentele, o copie după certificatul eliberat de Oficiul Național al Registrului Comerțului și copie după actul de identitate.


Viața Prahovei
  • Marți, 17 Iulie 2018
  • De Mihai Popescu

Cutremur în marți dimineață în Prahova

Un cutremur cu magnitudinea 2,4 pe scara Richter a avut loc, marţi dimineața, în Prahova, seismul fiind înregistrat la ora 07.03, potrivit INFP.  Seismul s-a produs la o adâncime de 23 de kilometri și...

Social
  • Luni, 16 Iulie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Comunicat Hidro Prahova privind oprirea apei în Câmpina

HIDRO PRAHOVA anunță că va opri apa în municipiul Câmpina, marți, 17 iulie, pentru lucrări de mentenanță. Sucursala Câmpina a societății HIDRO PRAHOVA SA anunță sistarea furnizării apei potabile în...

Eveniment
  • Duminică, 15 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Aglomerație pe DN1, la Bușteni și la Azuga

Traficul rutier s-a aglomerat iar pe DN1, de data aceasta pe raza stațiunilor de pe Valea Prahovei, la Bușteni și Azuga, unde se circulă în coloană, potrivit Inspectoratului Județean de Poliției...