puncte-gastronomice-prahova-neautorizare.jpg

Conceptul de punct gastronomic a fost lansat încă de la finele anului trecut, însă niciun prahovean nu s-a arătat interesat să își deschidă o astfel de afacere.

De la 1 ianuarie 2018, persoanele fizice din mediul rural au avut posibilitatea să-și deschidă puncte gastronomice. Cu alte cuvinte, să pregătească o gamă restrânsă de meniuri tradiționale, specifice zonei, pentru turiștii aflați în trecere prin localitate. 

De exemplu, pe lista de meniuri ar fi existat cel mult două feluri de ciorbe sau supe, două feluri principale de mâncare și două feluri de desert, toate specifice zonei în care își desfășoară activitatea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Momentan, la DSVSA Prahova nu s-a înregistrat nicio solicitare pentru autorizarea punctelor gastronomice, probabil și pentru că, în Prahova, există o paletă largă de restaurante și pensiuni în zonele turistice ale județului. Noi ne-am așteptat ca acest concept să aibă mulți adepți, de exemplu în zona Valea Doftanei, dar și aici au apărut multe pensiuni în ultimii ani”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Pentru desfacerea unui punct gastronomic, persoana interesată ar fi trebuit să depună un dosar la DSVSA Prahova, în vederea obținerii înregistrării sanitare veterinare. Dosarul trebuia să includă o schiță cu locul unde urmau să se producă alimentele, o copie după certificatul eliberat de Oficiul Național al Registrului Comerțului și copie după actul de identitate.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Duminică, 21 Octombrie 2018
  • De Roxana Tănase

Temperaturi sub 0 grade Celsius la Vârful Omu

Meteorologii au avut din nou dreptate când au anunțat schimbarea radicală a vremii. Sâmbătă noapte și duminică dimineață, la munte, temperaturile au coborât sub 0 grade Celsius. Meteorologii au...