Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

puncte-gastronomice-prahova-neautorizare.jpg

Conceptul de punct gastronomic a fost lansat încă de la finele anului trecut, însă niciun prahovean nu s-a arătat interesat să își deschidă o astfel de afacere.

De la 1 ianuarie 2018, persoanele fizice din mediul rural au avut posibilitatea să-și deschidă puncte gastronomice. Cu alte cuvinte, să pregătească o gamă restrânsă de meniuri tradiționale, specifice zonei, pentru turiștii aflați în trecere prin localitate. 

De exemplu, pe lista de meniuri ar fi existat cel mult două feluri de ciorbe sau supe, două feluri principale de mâncare și două feluri de desert, toate specifice zonei în care își desfășoară activitatea.

„Momentan, la DSVSA Prahova nu s-a înregistrat nicio solicitare pentru autorizarea punctelor gastronomice, probabil și pentru că, în Prahova, există o paletă largă de restaurante și pensiuni în zonele turistice ale județului. Noi ne-am așteptat ca acest concept să aibă mulți adepți, de exemplu în zona Valea Doftanei, dar și aici au apărut multe pensiuni în ultimii ani”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Pentru desfacerea unui punct gastronomic, persoana interesată ar fi trebuit să depună un dosar la DSVSA Prahova, în vederea obținerii înregistrării sanitare veterinare. Dosarul trebuia să includă o schiță cu locul unde urmau să se producă alimentele, o copie după certificatul eliberat de Oficiul Național al Registrului Comerțului și copie după actul de identitate.


Eveniment
  • Miercuri, 18 Aprilie 2018
  • De Observatorul Prahovean

RPH 25 de ani – distracția continuă!!!

Aprilie 2018: 25 de ani cu Radio Prahova! Cei mai frumoși 25 de ani, cu cei mai buni ascultători, cu cele mai ascultate muzici, plus cei mai cool DJ și cele mai adevărate concursuri din FM-ul...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești