salvamont-solicitari.jpg

Chiar dacă perioada mini-vacanței de sărbători s-a încheiat, salvamontiștii din întreaga țară sunt în alertă. Numai în ultimele 24 de ore, au existat 22 de apeluri de urgență. dintre care șapte în Prahova, în special în zona pârtiilor de schi.

Potrivit datelor centralizate, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 22 apeluri de urgență.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, la nivel național, s-au înregistrat șase apeluri pentru Salvamont Sinaia, cinci apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov, trei apeluri pentru Salvamont Lupeni, un apel pentru Salvamont Predeal și un apel pentru Salvamont Gorj”.

Alte două apeluri au fost pentru Salvamont Harghita – Formația Miercurea Ciuc, un apel pentru Salvamont Bihor, un apel pentru Salvamont Harghita – Formația Gheorgheni, un apel pentru Salvamont Prahova – Formația Azuga și un apel pentru Salvamont Sibiu.

Totodată, precizează sursa citată, „s-au mai primit alte 12 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană”.

Începând cu această noapte, de la ora 22.00, va intra în vigoare o informare meteorologică de intensificare a vântului, precum și de precipitații, în special de ninsoare, pentru zona de munte. Informarea meteo este valabilă până pe 14 ianuarie, ora 16.00.

În Munții Bucegi este emisă o atenționare de risc însemnat de avalanșă, valabilă până sâmbătă, la ora 20.00.

„Stratul nou de zăpadă care se va adăuga celui deja depus în ultimele 24 de ore peste crustele sau plăcile existente (de 30-40 cm grosime) va fi uşor, de tip pulver, fără coeziune între cristale sau cu zăpada mai veche. În aceste condiţii, se vor putea declanşa avalanşe atât spontan, pe versanţii mai înclinaţi, dar mai ales în condiţii de supraîncărcări”, se arată în atenționare ANM. (Foto: Facebook Salvamont România - Dispeceratul Național de Salvamont).


Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 21 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Cod galben de inundații în Prahova

Hidrologii au emis sâmbătă după-amiază un cod galben de inundații care vizează mai multe râuri, inclusiv din Prahova. Pe durata codului galben pot avea loc scurgeri importante pe versanți și viituri...

Social
  • Vineri, 20 Iulie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Interdicție în toate târgurile din Prahova

Centrul Local de combatere a bolilor Prahova a luat decizia de interzicere a comercializării animalelor vii în târgurile de pe teritoriul județului nostru. Decizia a fost luată având în vedere...

Travel&Lifestyle
  • Vineri, 20 Iulie 2018
  • De Georgiana Kelemen

10 locuri de vizitat din Prahova

Valea Prahovei încearcă răbdarea multor șoferi în zilele de weekend, însă pe întreg cuprinsul județului se află locuri pe care nu ar trebui să le trecem cu vederea. Așa că, punem pe listă 10 locuri...