salvamont-solicitari.jpg

Chiar dacă perioada mini-vacanței de sărbători s-a încheiat, salvamontiștii din întreaga țară sunt în alertă. Numai în ultimele 24 de ore, au existat 22 de apeluri de urgență. dintre care șapte în Prahova, în special în zona pârtiilor de schi.

Potrivit datelor centralizate, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 22 apeluri de urgență.

Astfel, la nivel național, s-au înregistrat șase apeluri pentru Salvamont Sinaia, cinci apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov, trei apeluri pentru Salvamont Lupeni, un apel pentru Salvamont Predeal și un apel pentru Salvamont Gorj”.

 

Alte două apeluri au fost pentru Salvamont Harghita – Formația Miercurea Ciuc, un apel pentru Salvamont Bihor, un apel pentru Salvamont Harghita – Formația Gheorgheni, un apel pentru Salvamont Prahova – Formația Azuga și un apel pentru Salvamont Sibiu.

Totodată, precizează sursa citată, „s-au mai primit alte 12 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană”.

Începând cu această noapte, de la ora 22.00, va intra în vigoare o informare meteorologică de intensificare a vântului, precum și de precipitații, în special de ninsoare, pentru zona de munte. Informarea meteo este valabilă până pe 14 ianuarie, ora 16.00.

 

În Munții Bucegi este emisă o atenționare de risc însemnat de avalanșă, valabilă până sâmbătă, la ora 20.00.

„Stratul nou de zăpadă care se va adăuga celui deja depus în ultimele 24 de ore peste crustele sau plăcile existente (de 30-40 cm grosime) va fi uşor, de tip pulver, fără coeziune între cristale sau cu zăpada mai veche. În aceste condiţii, se vor putea declanşa avalanşe atât spontan, pe versanţii mai înclinaţi, dar mai ales în condiţii de supraîncărcări”, se arată în atenționare ANM. (Foto: Facebook Salvamont România - Dispeceratul Național de Salvamont).

 

Social
  • Luni, 22 Ianuarie 2018
  • De Andra Ilie

Ninge în Prahova. Când expiră codul galben

Prahova se află sub cod galben de lapoviță și ninsoare și vânt puternic. Avertizarea meteo, valabilă în special pentru zona de munte a județului expiră luni seară, la ora 22:00. În această perioadă,...

Eveniment
  • Duminică, 21 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Incendiu într-un apartament din Ploiești. UPDATE

Un apel la 112 a anunțat în jurul orei 16:00 că într-un apartament din Ploiești a izbucnit un incendiu. Potrivit primelor informații, apartamentul este situat într-un imobil de pe strada Torcători. La fața...

Viața Prahovei
  • Duminică, 21 Ianuarie 2018
  • De Roxana Tănase

Cod galben de ceață în Prahova

După perioada de ploi, lapoviță și ninsori, Prahova se află sub cod galben de ceață, potrivit meteorologilor, care au emis o atenționare valabilă până la ora 11.00. Ceața, spun meteorologii, determină...