salvamont-solicitari.jpg

Chiar dacă perioada mini-vacanței de sărbători s-a încheiat, salvamontiștii din întreaga țară sunt în alertă. Numai în ultimele 24 de ore, au existat 22 de apeluri de urgență. dintre care șapte în Prahova, în special în zona pârtiilor de schi.

Potrivit datelor centralizate, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 22 apeluri de urgență.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, la nivel național, s-au înregistrat șase apeluri pentru Salvamont Sinaia, cinci apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov, trei apeluri pentru Salvamont Lupeni, un apel pentru Salvamont Predeal și un apel pentru Salvamont Gorj”.

Alte două apeluri au fost pentru Salvamont Harghita – Formația Miercurea Ciuc, un apel pentru Salvamont Bihor, un apel pentru Salvamont Harghita – Formația Gheorgheni, un apel pentru Salvamont Prahova – Formația Azuga și un apel pentru Salvamont Sibiu.

Totodată, precizează sursa citată, „s-au mai primit alte 12 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană”.

Începând cu această noapte, de la ora 22.00, va intra în vigoare o informare meteorologică de intensificare a vântului, precum și de precipitații, în special de ninsoare, pentru zona de munte. Informarea meteo este valabilă până pe 14 ianuarie, ora 16.00.

În Munții Bucegi este emisă o atenționare de risc însemnat de avalanșă, valabilă până sâmbătă, la ora 20.00.

„Stratul nou de zăpadă care se va adăuga celui deja depus în ultimele 24 de ore peste crustele sau plăcile existente (de 30-40 cm grosime) va fi uşor, de tip pulver, fără coeziune între cristale sau cu zăpada mai veche. În aceste condiţii, se vor putea declanşa avalanşe atât spontan, pe versanţii mai înclinaţi, dar mai ales în condiţii de supraîncărcări”, se arată în atenționare ANM. (Foto: Facebook Salvamont România - Dispeceratul Național de Salvamont).


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Duminică, 21 Octombrie 2018
  • De Roxana Tănase

Temperaturi sub 0 grade Celsius la Vârful Omu

Meteorologii au avut din nou dreptate când au anunțat schimbarea radicală a vremii. Sâmbătă noapte și duminică dimineață, la munte, temperaturile au coborât sub 0 grade Celsius. Meteorologii au...