Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

salvamont-solicitari.jpg

Chiar dacă perioada mini-vacanței de sărbători s-a încheiat, salvamontiștii din întreaga țară sunt în alertă. Numai în ultimele 24 de ore, au existat 22 de apeluri de urgență. dintre care șapte în Prahova, în special în zona pârtiilor de schi.

Potrivit datelor centralizate, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 22 apeluri de urgență.

Astfel, la nivel național, s-au înregistrat șase apeluri pentru Salvamont Sinaia, cinci apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov, trei apeluri pentru Salvamont Lupeni, un apel pentru Salvamont Predeal și un apel pentru Salvamont Gorj”.

Alte două apeluri au fost pentru Salvamont Harghita – Formația Miercurea Ciuc, un apel pentru Salvamont Bihor, un apel pentru Salvamont Harghita – Formația Gheorgheni, un apel pentru Salvamont Prahova – Formația Azuga și un apel pentru Salvamont Sibiu.

Totodată, precizează sursa citată, „s-au mai primit alte 12 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană”.

Începând cu această noapte, de la ora 22.00, va intra în vigoare o informare meteorologică de intensificare a vântului, precum și de precipitații, în special de ninsoare, pentru zona de munte. Informarea meteo este valabilă până pe 14 ianuarie, ora 16.00.

În Munții Bucegi este emisă o atenționare de risc însemnat de avalanșă, valabilă până sâmbătă, la ora 20.00.

„Stratul nou de zăpadă care se va adăuga celui deja depus în ultimele 24 de ore peste crustele sau plăcile existente (de 30-40 cm grosime) va fi uşor, de tip pulver, fără coeziune între cristale sau cu zăpada mai veche. În aceste condiţii, se vor putea declanşa avalanşe atât spontan, pe versanţii mai înclinaţi, dar mai ales în condiţii de supraîncărcări”, se arată în atenționare ANM. (Foto: Facebook Salvamont România - Dispeceratul Național de Salvamont).


Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
  • De Roxana Tănase

Sezonul de schi s-a încheiat la Sinaia

Autoritățile din Sinaia au anunțat închiderea sezonului de schi, din cauza temperaturilor ridicate și a stratului insuficient de zăpadă. Anunțul a fost postat pe o rețea de socializare de...

Administrație
  • Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
  • De Roxana Tănase

Posturi vacante în primării din Prahova

Mai multe administrații publice sau instituții aflate în subordinea acestora au scos la concurs mai multe posturile vacante. Primăria Comunei Berceni organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe...

Eveniment
  • Vineri, 20 Aprilie 2018
  • De Andra Ilie

Incendiu în Prahova. O casă s-a făcut scrum

Un apel disperat la 112 a anunțat izbucnirea unui incendiu la o casă, azi-noapte, la ora 4. Este vorba de o locuință situată în comuna Colceag, sat Parepa-Rusani. Pompierii au intervenit cu trei...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești