Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

trichineloza-dsvsa-prahova-centre.jpg

Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu o atenționare din partea medicilor veterinari. „Nu consumați carne de porc decât după efectuarea examenului trichineloscopic”, spun medicii veterinari, în Prahova fiind deschise zeci de centre sanitar-veterinare, unde pot fi efectuate analize.

Laboratoarele Direcției Sanitar Veterinare din județ vor funcționa, în această perioadă, zilnic, între orele 08.00 - 18.00, inclusiv sâmbăta și duminica,

La Ploiești vor exista trei centre de examinare, respectiv laboratorul DSV Prahova, cel de pe strada Eroilor, bl.14E, precum și cel de la Halele Centrale. 

„Crescătorii de animale în gospodării trebuie să solicite din timp testarea trichineloscopică a cărnii. Proprietarii animalelor trebuie să prezinte câteva probe din musculatură, respectiv din mușchiul de la baza limbii, din musculatura intercostală, din diafragma care separă cavitatea abdominală de cea toracică. Confirmarea cazurilor pozitive de trichinelozǎ depistate în aceste centre se va face la Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova”, a declarat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova. care a precizat că în județ vor funcția 11 centre sanitar-veterinare la a nivel de orașe și peste 40 de centre sanitar-veterinare în comune. 

De la începutul anului, au fost depistate șase cazuri de trichineloză, din care cinci au fost depistate la porci mistreți și unul la un porc crescut în gospodărie.


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești