trichineloza-dsvsa-prahova-centre.jpg

Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu o atenționare din partea medicilor veterinari. „Nu consumați carne de porc decât după efectuarea examenului trichineloscopic”, spun medicii veterinari, în Prahova fiind deschise zeci de centre sanitar-veterinare, unde pot fi efectuate analize.

Laboratoarele Direcției Sanitar Veterinare din județ vor funcționa, în această perioadă, zilnic, între orele 08.00 - 18.00, inclusiv sâmbăta și duminica,

La Ploiești vor exista trei centre de examinare, respectiv laboratorul DSV Prahova, cel de pe strada Eroilor, bl.14E, precum și cel de la Halele Centrale. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Crescătorii de animale în gospodării trebuie să solicite din timp testarea trichineloscopică a cărnii. Proprietarii animalelor trebuie să prezinte câteva probe din musculatură, respectiv din mușchiul de la baza limbii, din musculatura intercostală, din diafragma care separă cavitatea abdominală de cea toracică. Confirmarea cazurilor pozitive de trichinelozǎ depistate în aceste centre se va face la Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova”, a declarat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova. care a precizat că în județ vor funcția 11 centre sanitar-veterinare la a nivel de orașe și peste 40 de centre sanitar-veterinare în comune. 

De la începutul anului, au fost depistate șase cazuri de trichineloză, din care cinci au fost depistate la porci mistreți și unul la un porc crescut în gospodărie.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Duminică, 21 Octombrie 2018
  • De Roxana Tănase

Temperaturi sub 0 grade Celsius la Vârful Omu

Meteorologii au avut din nou dreptate când au anunțat schimbarea radicală a vremii. Sâmbătă noapte și duminică dimineață, la munte, temperaturile au coborât sub 0 grade Celsius. Meteorologii au...

Monden
  • Vineri, 19 Octombrie 2018
  • De Mihai Popescu

Super-concert Madrigal la Ploiești

Corul Național de Cameră „Madrigal Marin Constantin” și copii din Programul Național Cantus Mundi vor susține un concert extraordinar de Crăciun la Ploiești. Observatorulph.ro este partener media al...