ursi-alungati-busteni.png

Zeci de primari din Prahova s-au plâns marți, la Prefectura Prahova, de prezența, în număr mare, a urșilor chiar în zonele de locuit. Găsirea unei soluții se dovedește a fi una dificilă, decizia urmând să fie luată la București, pe bază de dosar, de către Ministerul Mediului.

 

Timp de mai bine de trei ore a durat ședința de la Prefectura Prahova, la care au participat primari din județ, unul dintre subiectele principale ale discuției fiind și disconfortul legat de prezența animalelor sălbatice pe raza localităților.

Chiar în momentul în care această problemă era pusă pe tapet, vestea că un locuitor din comuna Valea Doftana a fost atacat de urs și a ajuns la spital a îngrozit pe toată lumea.

Citește și: Bărbat atacat de urs la Valea Doftanei - UPDATE

 

Victima, un bărbat în vârstă de 91 de ani, a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul Județean Ploiești, cu multiple plăgi.

Una dintre localitățile cele mai afectate de prezența urșilor este și orașul Bușteni. În ultimele săptămâni, mai ales seara, zeci de exemplare coboară din pădure în unele zone ale orașului, producând panică în rândul populației.

Citește și: 11 urși alungați din Bușteni de jandarmii montani VIDEO

 

„Este o situație neplăcută. Este un disconfort total. Sigur ei (n.r. urșii) vin în fiecare seară, nu mai apar sporadic, și sunt în număr foarte mare S-a discutat astăzi o soluție și, dacă ar fi adoptată, cred că o parte din problemă s-ar rezolva. Autoritatea locală nu este implicată în rezolvarea acestei soluții. Concesionarul fondului de vânătoare trebuie să întocmească niște situații, rapoarte, pentru fiecare exemplar în parte, documentații care ajung la Ministerul Mediului, care adoptă o hotărâre, fie pentru relocare, fie pentru împușcarea exemplarului”, a susținut Savel Nae, viceprimarul orașului Bușteni. (Foto: IJJ Prahova).

 

Social
  • Luni, 22 Ianuarie 2018
  • De Andra Ilie

Ninge în Prahova. Când expiră codul galben

Prahova se află sub cod galben de lapoviță și ninsoare și vânt puternic. Avertizarea meteo, valabilă în special pentru zona de munte a județului expiră luni seară, la ora 22:00. În această perioadă,...

Eveniment
  • Duminică, 21 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Incendiu într-un apartament din Ploiești. UPDATE

Un apel la 112 a anunțat în jurul orei 16:00 că într-un apartament din Ploiești a izbucnit un incendiu. Potrivit primelor informații, apartamentul este situat într-un imobil de pe strada Torcători. La fața...

Viața Prahovei
  • Duminică, 21 Ianuarie 2018
  • De Roxana Tănase

Cod galben de ceață în Prahova

După perioada de ploi, lapoviță și ninsori, Prahova se află sub cod galben de ceață, potrivit meteorologilor, care au emis o atenționare valabilă până la ora 11.00. Ceața, spun meteorologii, determină...

Social
  • Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
  • De Mihai Popescu

Informare meteo în Prahova. Va ninge și la Ploiești

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo, care a  intrat în vigoare sâmbătă la ora 15:00 și este valabilă până duminică la ora 6.00, perioadă în care se vor înregistra ploi şi...