scandal-dumbravesti-consiliul-local-case-rezidentiale.jpg

Propunerea de realizare, la Dumbrăvești, a două case rezidențiale pentru copiii din Centrul de Plasament Plopeni a venit din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, cea care asigura și finanțarea. Numai că, deși autoritatea locală era de acord cu un astfel proiect, consilierii locali din Dumbrăvești au respins inițiativa cu majoritate de voturi.

Vestea că proiectul de hotărâre a fost respins de consilierii locali a ajuns și la Consiliul Județean Prahova, câțiva aleși județeni susținând că ar fi vorba despre discriminare, dacă refuzul nu este motivat.

„Proiectul viza realizarea a două case rezidențiale pentru copiii aflați în plasament. Aleșii locali s-au opus însă”, a susținut directorul DGASPC Prahova, în timpul ultimei ședințe a Consiliului Județean Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Proiectul de realizare a caselor rezidențiale face parte din strategia derulată la nivel județean în vederea găsirii de soluții optime pentru protejarea copiilor aflați în plasament, dar și de integrare a acestora.

La rândul său, primarul comunei Dumbrăvești, Valentin State, nu își explică motivul pentru care proiectul a fost respins de toți cei 10 consilieri locali.

„Proiectul viza realizarea a două case rezidențiale pentru copii, finanțarea pentru acest proiect urmând să fie asigurată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova. Eu am fost de acord, cu atât mai mult cu cât am identificat și terenul unde ar fi putut fi realizate construcțiile. Este vorba despre o suprafață de 1.200 de mp, chiar în zona centrală a comunei, aproape de școală și aproape de grădiniță. Cei 10 concilieri au venit croiți să nu aprobe proiectul, acesta fiind respins cu 10 voturi. Nu știu care au fost motivele. Probabil pentru că au fost influențați de angajații de la Centrul de plasament Plopeni, care se tem că vor rămâne fără locuri de muncă, deși posturile, presupun, vor fi relocate. Eu cred că localitatea Dumbrăvești ar fi putut avea grijă de acești copii. E pentru prima dată de când sunt primar când mă lovesc de un astfel de refuz categoric din partea tuturor consilierilor, indiferent de culoarea lor politică”, a susținut edilul comunei Dumbrăvești.

La ultima ședință a Consiliului Județean Prahova, președintele CJ, Bogdan Toader, a susținut că, într-adevăr, „oportunitatea și necesitatea unui astfel de proiect sunt stabilite de Consiliul Local”, însă a promis că va avea o întâlnire pe această temă cu aleșii locali, având în vedere importanța derulării unui astfel de proiect.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.