punte (1).jpg

Un locuitor al comunei prahovene Apostolache cere autorităților locale să repare un pod aflat într-o stare accentuată de degradare înainte de producerea unei tragedii. 

Sesizarea cititorului:

”Va scriu in numele mai multor locatori ai comunei Apostolache, sat Marlogea, cartier Istratesti.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Este vorba de "podul" care leaga DJ 102C de cartierul Istratesti. "Podul", foarte vechi de altfel, se afla intr-o stare foarte avansata de degradare si prezinta un real pericol atat pentru cei care trec cu autoturismul, cat si pentru pietoni (copii care se duc la scoala, locuitori care au nevoie sa ajunga la magazin, in statia de autobuz, etc). De asemenea, "podul fiind singura cale de acces, se genereaza un real pericol in caz de incendiu sau alta urgenta, accesul pompierilor sau salvarii fiind practic imposibil. Locuitorii sunt disperati si au facut mai multe petitii catre Primaria Apostolache, catre dl. Primar Bratu Mihail, neprimind de altfel nici o solutie, singurl raspuns este ca s-a facut o cerere pentru fonduri. Se asteapta cumva sa se petreaca o tragedie?

De asemenea situatia drumului in carierul Istratesti este catastrofala. Peste tot in comuna s-a betonat/asfaltat drumurile, numai aici drumul este nici macar pietruit, iar in cazul unei ploi nu poate fi folosit de catre nici un autoturism. Din nou se pune in pericol casele si gospodariile oamenilor, accesul pompierilor sau salvarii fiind imposibil in acest caz. In speranta ca veti incepe o ancheta sau veti cere un punct de vedere al autoritatilor locale si judetene, va multumesc. Cu stima, Bogdan O.”

Reacția primarului: Am demarat procedura de achiziție pentru un pod nou și asfaltarea străzilor din zonă

Contactat de observatorulph.ro, primarul comunei Apostolache, Mihail Bratu, a declarat: ”Luna trecută, am semnat un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru reabilitare drumuri locale și construcția unui pod nou peste Cricovul Sărat în valoare de peste 6 milioane de lei. Noi nu am avut până acum resursele  financiare pentru o astfel de investiție majoră. Acum suntem în procedură de achiziție, iar lucrările vor demara când vremea ne va permite acest lucru. Vorbim de construcția unui pod nou, atât pentru pietoni cât și pentru traficul auto, precum și de asflatarea străzilor din cartierul respectiv. Podul va avea o lungime de 37 de metri și o lățime de 5 metri”.

drum (1).jpg

punte (1).jpg

 


Eveniment
  • Vineri, 20 Iulie 2018
  • De Andra Vlad

Incendiu la o gospodărie din Prahova

În această dimineață, pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu. Focul a izbucnit în gospodăria unui localnic din comuna Valea Călugărească, sat Radila. A...