cod-galben-ploi-anm-prahova-intensificari-vant.jpg

Meteorologii au emis duminică o avertizare de cod galben de ploi însemnate și de intensificări ale vântului, atenționare valabilă începând de luni, de la ora 10.00, până marți, 24 octombrie 2017, la ora 23.00.

Potrivit ANM, „din dimineața zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a țării. În intervalul menționat în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului București), local în Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40 l/mp”.

Meteorologii au anunțat că, „în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, se vor cumula cantități de apă pe arii extinse între 30 și 50 l/mp și izolat peste 60 l/mp. Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50...55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, vor fi rafale de peste 70...80 km/h”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Temperaturile vor scădea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul săptămânii vremea va deveni rece în toată țara, au mai precizat meteorologii. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitații mixte.

În zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița va fi valabil de luni, de la ora 12.00, un cod portocaliu de precipitații însemnate.