olimpicii-ploiesti-prahova-2017.jpg

În ciuda problemelor din Educație, a programei școlare încărcate, a lipsei de manuale și de auxiliare, zeci de elevii prahoveni au reușit performanța de a obține rezultate spectaculoase la olimpiadele naționale și internaționale.

 

Un bilanț al anul școlar 2016 - 2017, publicat de Inspectoratul Județean Școlar, relevă faptul că există numeroase carențe în sistemul de educație.

Dincolo de aspectele negative, zeci de elevi au reușit să promoveze Ploieștiul și județul Prahova, peste hotare. Iar la acest capitol, meritul este și al cadrelor didactice.

Citește și: Peste 200 elevi din Prahova s-au calificat la olimpiadele și concursurile naționale. Lista completă

 

Astfel, la olimpiadele școlare naționale au fost obținute 18 diplome de locul I, 15 - locul al II-lea, 16 - locul al III-lea și 48 de mențiuni și premii speciale.

Șapte elevi din Prahova,. dintre care cinci elevi ai școlilor din Ploiești, s-au calificat în lotul național lărgit la olimpiadele de informatică, fizică, astronomie și astrofizică, științele pentru juniori (chimie, biologie, fizică) sau „Lectură ca abilitate de viață” și Lingvistică. 

Elevii ploieșteni, din cadrul CSS, au obținut numeroase premii și pe latură sportivă, la competițiile desfășurate la nivel național și internațional. Să amintim numai că, la diverse discipline, în cadrul cupelor naționale, au fost obținute 23 de primii locul I, 20 de premii locul al II-lea, 31 de premii locul al III-lea, potrivit bilanțului prezentat de IJȘ Prahova.

 

Lista elevilor olimpici:

olimpisade-nationale-rezultate-elevi-ploiesti.jpg

elevii-olimpici-ai-prahovei.jpg

elevi-olimpici-prahhova.jpg

elevi-rezultate-olimpiade.jpg

 

Politic
  • Luni, 19 Februarie 2018
  • De Mihai Popescu

Deputat USR de Prahova: Examenele sunt în afara legii

Deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, a reacționat pe Facebook la organizarea competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului naţional de Bacalaureat în această perioadă. ”În clipa de...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești