rosii-8-lei-kilogram-ploiesti.jpg

S-au dus vremurile când gospodinele plecau de la piață cu zeci de kilograme de roșii, de vinete și de ardei pentru zacuscă. Prețul legumelor nu a scăzut, ci, spun producătorii, trebuie să ne așteptăm la noi scumpiri.

Un kilogram de roșii pe platoul Halelor Centrale costă între 4 și 8 lei, iar ardeii se vând  la 4- 6 lei/ kg. Toamna nu a adus o scădere a prețurilor la legume, ci, spun producătorii, lumea trebuie să se aștepte la o scumpire a acestora.

„Din cauza secetei, anul acesta, nu au existat producții mari la legume și, chiar dacă vremea este frumoasă, cu temperaturi de peste 25 de grade Celsius, soarele nu mai are puterea de a coace legumele. Acestea sunt ultimele legume pe care le culegem. Dacă vine frigul cu siguranță prețurile vor crește. La piață prețul este dictat de cantitatea de marfă. Sunt roșii multe pe piață atunci sunt prețuri mai mici", ne-a explicat o precupeață.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Producătorii pun scumpirile de la legume și pe seama celorlalte scumpiri.

„Prețul la combustibil a crescut... Au crescut și chiriile pentru tarabe. Noi nu suntem bugetari. Trăim numai din ce producem pe câmp”, a susținut o altă femeie venită la piață cu legume.

,,Este marfă puțină și scumpă. De altfel, după Ziua Recoltei, în fiecare an nu ne mai putem aștepta la prețuri mai mici, iar pentru pensionarii cu pensii sociale este jale", este de părere Ioan Nitigă, președintele Fundației Pensionarilor Români din Prahova.

„A fost secetă anul acesta, iar lucrurile sunt așa cum sunt, adică la prețuri mergem din ce în ce mai sus... Cu cât se apropie sezonul rece cu atât cresc prețurile mai mult. Legumele aduse la piață sunt mai puține și acesta este și motivul pentru care roșiile, castraveții sau ardeii au prețuri mari”, era de părere un alt ploieștean.

Prin urmare, gospodinele nu mai sunt dispuse să cumpere zeci de kilograme de legume pentru a realiza în casă tradiționala zacuscă. 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Sport
  • Luni, 17 Decembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Ultimele vești din tabăra Petrolului Ploiești

Petrolul s-a despărțit de jucătorii Cristian Danci (30 ani) şi Antonio Cruceru (22 ani), cei care şi-au încheiat, astfel, angajamentele parafate la începutul sezonului. Antonio Cruceru a bifat 12...