rosii-8-lei-kilogram-ploiesti.jpg

S-au dus vremurile când gospodinele plecau de la piață cu zeci de kilograme de roșii, de vinete și de ardei pentru zacuscă. Prețul legumelor nu a scăzut, ci, spun producătorii, trebuie să ne așteptăm la noi scumpiri.

 

Un kilogram de roșii pe platoul Halelor Centrale costă între 4 și 8 lei, iar ardeii se vând  la 4- 6 lei/ kg. Toamna nu a adus o scădere a prețurilor la legume, ci, spun producătorii, lumea trebuie să se aștepte la o scumpire a acestora.

„Din cauza secetei, anul acesta, nu au existat producții mari la legume și, chiar dacă vremea este frumoasă, cu temperaturi de peste 25 de grade Celsius, soarele nu mai are puterea de a coace legumele. Acestea sunt ultimele legume pe care le culegem. Dacă vine frigul cu siguranță prețurile vor crește. La piață prețul este dictat de cantitatea de marfă. Sunt roșii multe pe piață atunci sunt prețuri mai mici", ne-a explicat o precupeață.

Producătorii pun scumpirile de la legume și pe seama celorlalte scumpiri.

 

„Prețul la combustibil a crescut... Au crescut și chiriile pentru tarabe. Noi nu suntem bugetari. Trăim numai din ce producem pe câmp”, a susținut o altă femeie venită la piață cu legume.

,,Este marfă puțină și scumpă. De altfel, după Ziua Recoltei, în fiecare an nu ne mai putem aștepta la prețuri mai mici, iar pentru pensionarii cu pensii sociale este jale", este de părere Ioan Nitigă, președintele Fundației Pensionarilor Români din Prahova.

„A fost secetă anul acesta, iar lucrurile sunt așa cum sunt, adică la prețuri mergem din ce în ce mai sus... Cu cât se apropie sezonul rece cu atât cresc prețurile mai mult. Legumele aduse la piață sunt mai puține și acesta este și motivul pentru care roșiile, castraveții sau ardeii au prețuri mari”, era de părere un alt ploieștean.

 

Prin urmare, gospodinele nu mai sunt dispuse să cumpere zeci de kilograme de legume pentru a realiza în casă tradiționala zacuscă. 

 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești