moaste-biserica-sf-vineri-ploiesti.jpg

Câteva sute de prahoveni au venit, vineri după-amiază, la Biserica Sfânta Vineri din Ploiești, pentru a se închina la părticele din moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfintei Mucenițe Parascheva din Roma, dar și la moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina, aduse de la București.

În zona Bisericii Sfânta Vineri s-au format cozi pe câte patru rânduri, iar oamenii au așteptat aproape două ore ca să se închine la moaște. 

Biserica Sfânta Vineri deține părticele din moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfintei Mucenițe Parascheva din Roma, spun preoții de la Biserica Sfânta Vineri.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Semnificația acestor zile, începând de astăzi, cu slujba de priveghere, și mâine, cu Sfânta Liturghie a Sfintei Cuvioase Parascheva, este profundă pentru ploieșteni, pentru că se știe că Sfânta Cuvioasă Parascheva este cea mai cinstită sfântă și ca importanță duhovnicească pentru noi românii, cu atât mai mult cu cât în această biserică se află racla cu părticele din moaștele Cuvioasei Parascheva și ale Sfintei Mucenițe Parascheva din Roma, care a pătimit în Grecia, iar astăzi vor fi aduse și moaștele Sfântului Nectarie”, a explicat Mihai Petre, preotul paroh al Bisericii Sfânta Vineri.

Raclele cu sfintele moaște au fost scoase în curtea bisericii, într-o zona unde credincioșii s-au putut închina la ele. Pentru menținerea ordinii, mai mulți jandarmi au fost prezenți la Biserica Sfânta Vineri, iar pe stradă au existat mai multe echipaje ale Poliției. 

moaste-biserica-sf-vineri-ploiesti.jpg

20171013_170731.jpg

20171013_162422.jpg

 coada-moaște.jpg


Administrație
  • Marți, 19 Iunie 2018
  • De Mihai Popescu

Căruțele interzise definitiv în Ploiești

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a anunțat astăzi că va iniția un proiect de hotărâre prin care căruțele să fie interzise definitiv în Ploiești. În prezent, potrivit unei hotărâri de Consiliu...