policlinica-cina-centrul-tbc.jpg

Ancheta epidemiologică a fost declanșată după ce, în timpul vacanței de vară, un cadru didactic, care profesa la mai multe școli din Ciorani și Apostolache, a fost diagnosticat cu TBC.

 

Primele testări au fost efectuate la elevii din Ciorani și Cioceni, unde cadrul didactic preda muzica. Ancheta epidemiologică va continua și la școala din Apostolache. Coordonatorul programului TBC în Prahova dr. Dana Bolgiu, a anunțat că imediat după diagnosticarea cadrului didactic cu TBC au fost anunțate școlile pentru ca elevii să fie prezenți pentru efectuarea testărilor.

„Până la această oră au fost testați 280 de elevi din Ciorani și urmează ca testările să fie continuate la Apostolache. În acest sens, o echipă formată din patru asistenți s-a deplasat în teritoriu unde au fost efectuate testările. Au fost depistați cu hiperergie  nouă copii de la o școală și alți 25 de la liceul din Ciorani, trei din acest total având cazuri de TBC în familie. Pentru acești copii s-a recomandat efectuarea unei radiografii pulmonare pentru a se vedea dacă au sau nu tuberculoză, urmând ca, ulterior, în funcție de rezultat, să se administreze tratament de specialitate”, a declarat pentru Observatorulph.ro dr. Dana Bolgiu, coordonator al programului TBC în Prahova. 

Citește și: Suspiciune de TBC la școlile din Ciorani

 

Potrivit medicului specialist, primele semne de boală pot fi constatate la persoanele care prezintă tuse pe o perioadă mai mare de trei săptămâni, în ciuda faptului că a fost administrată, la recomandarea medicului, medicamentația de specialitate.

Diagnosticul tuberculozei se pune în special după realizarea unei radiografii. Pentru prevenirea bolii se recomandă o verificare anuală, în special pentru persoanele care prezintă pe lângă tuse, o oboseală cronică, febră și scădere în greutate. 

În Prahova există centre de tratare a TBC în Ploiești (Policlinica Cina), Mizil, Câmpina și Vălenii de Munte.

 

 

Eveniment
  • Sâmbătă, 02 Decembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Autostopiștii criminali au fost prinși. Sunt elevi!

Un bărbat a fost ucis și soția sa a fost grav rănită, în urmă cu o săptămână, de doi autostopiști, care astăzi au fost reținuți. Ei sunt doi tineri de 16 și 18 ani, la data săvârșirii faptei ambii...