cioranii-jos.jpg

Mai mulți elevi de la Școala Generală Cioranii de Sus și de la Liceul Tehnologic din Cioranii de Jos sunt suspecți de TBC după ce au avut la catedră un profesor diagnosticat cu această boală. Cel puțin așa susțin părinții care ne-au semnalat situația la redacție.

Părinții au povestit că au fost sfătuiți să meargă cu copii la analize la Ploiești, în cauză fiind declanșată o anchetă epidemiologică, după ce un cadru diadactic a fost diagnosticat cu TBC.

„Copilul meu, care învață la Școala din Ciorani, este suspect de TBC. Am fost trimiși la secția județeanului de lângă obor pentru investigații medicale. În aceasta situație se află 15 elevi de la școală și liceu. O profesoară de muzică a fost diagnosticată cu TBC și ar putea îmbolnăvi zeci de elevi”, ne-a transmis un părinte sub protecția anonimatului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Contactat telefonic, directorul Școlii Generale din Cioranii de Sus, Atena Radu, a susținut că nu este vorba de un focar TBC. „Copiii efectuează numai un test pentru imunitate”, a susținut directorul Școlii Generale din Cioranii de Sus. 

Situația este la fel și în Cioranii de Jos, unde cadrul didactic diagnosticat cu TBC ar fi predat în luna iunie. 

Potrivit reprezentanților DSP Prahova este vorba de un singur caz confirmat, ancheta epidemiologică fiind coordonată de un medic pneumolog de la Policlinica Cina.