cioranii-jos.jpg

Mai mulți elevi de la Școala Generală Cioranii de Sus și de la Liceul Tehnologic din Cioranii de Jos sunt suspecți de TBC după ce au avut la catedră un profesor diagnosticat cu această boală. Cel puțin așa susțin părinții care ne-au semnalat situația la redacție.

Părinții au povestit că au fost sfătuiți să meargă cu copii la analize la Ploiești, în cauză fiind declanșată o anchetă epidemiologică, după ce un cadru diadactic a fost diagnosticat cu TBC.

„Copilul meu, care învață la Școala din Ciorani, este suspect de TBC. Am fost trimiși la secția județeanului de lângă obor pentru investigații medicale. În aceasta situație se află 15 elevi de la școală și liceu. O profesoară de muzică a fost diagnosticată cu TBC și ar putea îmbolnăvi zeci de elevi”, ne-a transmis un părinte sub protecția anonimatului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Contactat telefonic, directorul Școlii Generale din Cioranii de Sus, Atena Radu, a susținut că nu este vorba de un focar TBC. „Copiii efectuează numai un test pentru imunitate”, a susținut directorul Școlii Generale din Cioranii de Sus. 

Situația este la fel și în Cioranii de Jos, unde cadrul didactic diagnosticat cu TBC ar fi predat în luna iunie. 

Potrivit reprezentanților DSP Prahova este vorba de un singur caz confirmat, ancheta epidemiologică fiind coordonată de un medic pneumolog de la Policlinica Cina.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Joi, 20 Septembrie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

Incendiu la o casă din Stoenești - FOTO

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu joi după amiază la izbucnit o casă din satul Stoenești, comuna Ariceștii Rahtivani. La fața locului au fost trimise...

Social
  • Joi, 20 Septembrie 2018
  • De Ștefan Vlăsceanu

54 de cazuri de rujeolă confirmate în Prahova

Direcția de Sănătate Publică Prahova nu a mai dat publicității situația cazurilor de rujeolă înregistrate pe teritoriului județului însă Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor...

Monden
  • Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Încă o vedetă "ucisă" de fake news

Carmen Șerban a răbufnit în direct la emisiunea „Agenția VIP”. Artista a povestit cum o știre falsă, cum că ar fi murit, a circulat în ultimele zile în mediul virtual. Mai mult, mamei acesteia i s-a...