trafic-ploi-torentiale.jpg

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben pentru zona de munte a județului Prahova, valabilă până pe 22 august. În acest interval se anunță instabilitate accentuată și o răcire a vremii.

 

Potrivit ANM, atenționarea de cod galben vine cu „perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de duminică (20 august) și în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) și în noaptea de luni spre marți (21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15...20 l/mp și vor fi condiții de grindină”.

Vântul, spun meteorologii,  va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie.

 

Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă.