alunecari-de-teren-prahova.jpg

Din cauza ploilor torențiale din ultime două luni, 19 localități din Prahova se confruntă cu alunecări de teren care au afectat și drumuri județene sau drumuri locale, dar și proprietăți.

 

Pe lista localităților care au înregistrat probleme din cauza reactivării unor alunecări de teren figurează Jugureni, Vadu Săpat, Surani, Șotrile, Telega, Măneciu, Gura Vitioarei, Teișani, Chiojdeanca, Bertea, Gornet Cricov, Valea Doftanei, Şoimari, Secăria, Adunați, Comarnic, Predealu Sărani, Cărbuneşti și Breaza.

În peste 80 % din cazuri deja Comisia Județeană pentru Situații de Urgență Prahova s-a deplasat deja la fața locului pentru a întocmi procese verbale.

 

La Valea Doftanei, de exemplu, sunt afectate, potrivit directorului Direcției Generale Tehnic Patrimoniu, Corneliu Ioniță, două drumuri județene, DJ 102 I și DJ 101 D.

La Jugureni este afectat un drum județean, la Surani un drum județean și un drum local, însă sunt cazuri unde alunecarea de teren afectează și terenurile oamenilor.

Este cazul de exemplu la Chiojdeanca, unde s-a produs eroziunea unui mal al pârâului Trenu care s-a apropiat și de patru terenuri deținute de localnici. Tot aici, alunecarea de teren a ajuns la cinci metri de o casă.

Inclusiv la Teișani din cauza unei alunecări sunt afectate cinci terenuri ale oamenilor din localitate, același fenomen fiind înregistrat la Șotrile.