61893960-1501744255.jpg

În această dimineață a intrat în vigoare o avertizare meteorologică de COD PORTOCALIU pentru jumătatea de vest a țării și una de COD GALBEN pentru zona de sud-est, inclusiv județului Prahova.

 

Potrivit meteorologilor, valul de căldură și disconfortul termic accentuat vor ține până mâine după-amiază, când se anunță ploi și instabilitate atmosferică.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat; 
Interval de valabilitate: 11 august
Zone afectate: conform textului şi hărţii 

 

Vineri (11 august), valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a țării, iar în zonele joase de relief, pe arii extinse va fi caniculă și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 23…25 de grade.
În județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37...38 de grade și izolat 39 de grade.

COD GALBEN

În Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei, în Muntenia și sudul Moldovei, disconfortul termic va crește, iar maximele termice se vor situa între 35 și 37 de grade. 

 

Notă: În după-amiaza zilei de sâmbătă (12 august), dar mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică (12 / 13 august) vremea va deveni instabilă în regiunile vestice, sud-vestice și în zonele montane aferente, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

cod-galben-meteo-prahova.jpg

 

Info Prahova
  • Duminică, 15 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Cod galben de vânt în zona montană Prahova

Meteorologii au emis, duminică, cod galben de vânt pentru zonele montane din judeţele Prahova, Argeş, Buzău şi Dâmboviţa. Sunt anunţate rafale de vând de 85 de kilometri la oră. Potrivit...