parc-vest-seceta-ploiesti.jpg

Temperaturile caniculare de peste 35 de grade Celsius au pârjolit vegetația din Ploiești. Cele mai mari probleme sunt la Parcul Municipal Vest, unde, în lipsa sistemelor de irigații, totul s-a uscat.

 

În cele mai multe parcuri din Ploiești, peisajul este mai degrabă specific toamnei. Chiar dacă ne aflăm la începutul lunii august, din cauza caniculei, dar mai degrabă a disconfortului termic atmosferic, cele mai multe flori s-au uscat, iar iarba pare a fi arsă.

Prahova, inclusiv Ploieștiul, s-a aflat în ultimele zile sub cod portocaliu, iar temperaturile înregistrate au fost de peste 39 de grade Celsius.

„Noi am continuat programul de udare stabilit la începutul anului, iar pe perioada codului portocaliu am efectuat udarea spațiilor verzi, cu ajutorul celor patru cisterne ale SGU, pe timpul nopții. Programul de udare a fost suplimentat. Analizăm posibilitatea de achiziționare a unor aspersoare simple, care pot fi demontate după efectuarea programului de udare”, a susținut Ovidiu Negulescu, directorul interimar al SGU Ploiești.

 

La Parcul Municipal Vest, în lipsa sistemelor de irigare, mulți dintre copaci s-au uscat. Aici, mai mult ca în alte părți, seceta se resimte cel mai mult din cauza suprafețelor mari fără umbră.

Potrivit specialiștilor din cadrul Direcției Agricole, momentan, în Prahova nu s-au înregistrat sesizări cu privire la secetă și la efectele produse de aceasta. Nu este exclus însă ca, din cauza disconfortului atmosferic, care în unele zone a depășit pragul critic de 80 de unități, să se înregistreze probleme la floarea-soarelui și la porumb.

„Problemele cele mai mari vor fi din cauza disconfortului atmosferic pentru că la această oră există rezerve de apă în sol. Momentan, prahovenii nu au sesizat probleme legate de secetă”, a declarat pentru Observatorulph.ro ing. Mita Enache, directorul Direcției Agricole Prahova.

 

20170804_141611.jpg

20170807_134507.jpg

20170804_141836.jpg

 

20170804_141747.jpg

20170804_141736.jpg

 

Social
  • Marți, 23 Ianuarie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Acțiuni de deszăpezire la Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești și operatorul de salubritate Rosal, a derulat, în perioada 20-21 ianuarie a.c., activități de deszăpezire și...